Titulka   >  Video reportáže
publikované: 23.10.2015 07:00  //  aktualizácia: 26.10.2015 14:57  //  zobrazené: 246

Aktuality z obce (21.10.2015)

 

V polovici októbra pribudlo do našej obce 9 nových kontajnerov na sklo. Jestvujúce kontajnery občanom vďaka ich dôslednej separácii skla kapacitne nepostačovali, preto boli zabezpečené ďalšie. Nové kontajnery boli rozdelené na tradičné miesta zberu skleného odpadu vedľa základnej školy, materskej školy, poľnohospodárskeho družstva, zberne druhotných surovín, kaplnky, zdravotného strediska a v ulici Andreja Hlinku.

Počas tohtoročnej jari sa v našej obci uskutočnila zbierka na pomoc ľuďom ohrozeným vojnovým konfliktom na Ukrajine. Naši občania priniesli pre deti i dospelých množstvo oblečenia, hygienických potrieb, školských potrieb, alebo prikrývok. Na Ukrajinu ich previezla sestra Anastázia, ktorá sa tam pôsobí. Ako vďaku za pomoc poslali všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí sa im rozhodli nezištne pomôcť, tamojšie detičky niekoľko pekných kresieb. Do knižnice ich na výstavu zapožičala organizátorka zbierky Gabriela Kováčová.

V rámci októbra – mesiaca úcty k starším sa s členmi klubu dôchodcov v našej obci stretol na posedení pri tejto príležitosti starosta obce Roman Urbánik. Seniorom poprial k sviatku všetko najlepšie, odovzdal im spoločný dar a osobitne zablahoželal členom klubu, ktorí v tomto roku slávili okrúhle životné jubileum. Členovia klubu dôchodcov ho za to odmenili prednesom básní  a spevom ľudových piesní.

V rámci Roka Ľudovíta Štúra sa koná po celom Slovensku množstvo podujatí venovaných tomuto významnému vodcovi slovenského národného hnutia, politikovi, básnikovi, jazykovedcovi i revolucionárovi. 20. októbra si 200. výročie jeho narodenia pripomenuli aj v Základnej škole Ľudovíta Štúra v Šali, kde sa v rámci kultúrneho programu predstavila aj naša spevácka skupina Zúgovanka. Zúgovanka prezentovala národné, aj ľudové piesne. Spevom sa k nim pripojili všetci prítomní.  

  • Aktuality z obce (21.10.2015)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top