Titulka   >  Video reportáže
publikované: 05.01.2017 13:04  //  aktualizácia: 20.02.2017 11:11  //  zobrazené: 267

Zvestovanie dobrej noviny

Dobrá novina je cesta k srdciam

Ty ma budeš sprevádzať, ale ja poznám cestu,” znela odpoveď jedného z našich najmenších koledníkov. V týchto slovách je skutočná podstata, a to vyjadrená obyčajným detským neopakovateľným zmýšľaním. Poznali cestu. Všetkých tridsať poslov detskej radosti so svojimi sprevádzajúcimi osobami poznali tú správnu cestu. Cestu, ktorá sa začala pred vyše dvoma desaťročiami ako malá a nesmelá myšlienka a postupne sa rozrástla na jednu z najväčších humanitárnych zbierok na Slovensku: DOBRÁ NOVINA. Je to cesta prinášajúca požehnanie a radosť, ktorá nás učí spolupatričnosti, zodpovednosti a láske.

Stretávajú sa na nej mnohí ľudia, ktorí chcú budovať lepší a spravodlivejší svet, nedbajúci na hlas dnešnej doby, ktorý sa im snaží nahovoriť, že problémy sú príliš veľké na to, aby sa nimi zapodievali. Vďaka ich nezištnej pomoci každoročne čoraz väčší počet detí prináša do rodín posolstvo, že sa narodil Kristus Pán; že pracujú bez nároku na akúkoľvek odmenu, že pomáhajú spájať lásku a obetu Slovenska a jeho najmenších obyvateľov na jednej strane s radosťou a vďačnosťou niekde na opačnom konci planéty; že sa stavajú školy, sociálne zariadenia, nemocnice s operačnými sálami, realizujú sa vzdelávacie projekty pre dospelých.

To je podstata Dobrej noviny, ktorá ukrýva v sebe skutočné ľudské príbehy. Príbehy tých, ktorí denne zápasia o ľudskejší a dôstojnejší život.

V 22. ročníku sa pomoc Dobrej noviny upriamuje na deti so zdravotným postihnutím cez projekty zamerané na zlepšenie kvality vzdelávania, uplatňovanie ich práv, školenia pre špeciálnych pedagógov, zriadenie školských klubov a dvoch pedagogických center. Taktiež sa podporia aj ďalšie rozvojové projekty v krajinách subsaharskej Afriky na zabezpečenie prístupu k pitnej vode, zlepšenie zdravotnej starostlivosti či vzdelávanie.

V obci Močenok sa vďaka štedrosti darcov podarila vyzbierať v dvadsiatich ôsmich domácnostiach a 4 sociálnych zariadeniach suma 2 050 €.

Aj z tohto dôvodu sú pre mňa posolstvo a cesta Dobrej noviny vždy aktuálne. A verím, že tradícia koledovania bude pokračovať v našej obci aj naďalej, pretože niekto je oveľa silnejší a nestráca nádej. Sú to koledníci. Chcem im touto cestou zo srdca poďakovať za námahu, ktorú počas koledovania vynaložili, obetavosť, s ktorou bojovali, za vytrvalosť, keď i v trinástom dome opakovali tú istú vetu či pieseň, za radosť im vlastnú, bez ktorej by to nebolo to pravé koledovanie. A budem šťastná i o rok, keď znova budem strácať nádej, ale oni ma vyvedú z omylu a budú poznať tú správnu cestu.

Úprimne a zo srdca ďakujem všetkým štedrým darcom, ktorí svojimi finančnými príspevkami podporili túto myšlienku a bez ktorých by Dobrá novina nebola tým, čím je dnes – o ľuďoch a pre ľudí. Majte i naďalej otvorené srdcia pre koledníkov, pretože ich cesta k vašim domovom nie je obyčajnou… ukrýva v sebe čosi hlbšie...

ĎAKUJEME!

  • Zvestovanie dobrej noviny

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top