Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 10:21  //  aktualizácia: 31.05.2017 13:44  //  zobrazené: 284

Zmodernizované verejné osvetlenie

Obec už v prvom roku ušetrila na energiách

V Močenku bolakoncom roka 2015 dokončená modernizácia verejného osvetlenia. Výmena svietidiel pouličného osvetlenia bola realizovaná prostredníctvom projektu so spoluúčasťou obce. Bolo vymenených 265 pôvodných svietidiel a pridaných 274 nových. Výmena sa neuskutočnila iba v centre obce a v ulici Balajka, kde bolo nainštalované nové osvetlenie. Po roku je jasné, či sme montážou nových LED svetiel ušetrili alebo nie. „Pravidelne sledujeme jednotlivé výdavky za energie, ktoré máme v obci. Týmto spôsobom kontrolujeme aj výdavky za elektrickú energiu vo verejnom osvetlení. V prvom roku používania nového verejného osvetlenia sme usporili viac ako 2000 eur. Táto úspora vychádza aj napriek tomu, že v obci máme rádovo o 100% viac svetiel ako pred samotnou rekonštrukciou verejného osvetlenia, a myslím si, že táto skutočnosť je dobrou správou o tom, že investícia bola dobrá a prináša aj nejaké výsledky,“ konštatoval o úspešnosti projektu starosta obce Roman Urbánik.

Úspora za energie na verejné osvetlenie sa prejavila už v prvom roku používania zmodernizovaného osvetlenia. V ďalších rokoch budeme aj naďalej vo väčšine ulíc obce svietiť viac a za menej peňazí.

  • Zmodernizované verejné osvetlenie

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top