Titulka   >  Oznamy
publikované: 02.11.2020 14:32  //  aktualizácia: 02.11.2020 14:40  //  zobrazené: 748

Zmena opatrení od 02. novembra 2020

 

Od pondelka 2. novembra 2020 sa po prvej časti celoplošného testovania zmenili niektoré skutočnosti súvisiace so zákazom vychádzania, ktorý platí do 9. novembra 2020.

 

V prípade, že sa občan testovania nezúčastnil, platí preňho zákaz vychádzania. Môže si ísť nakúpiť nevyhnutné potraviny, lieky a drogériu, postarať sa o blízku osobu, venčiť psa, môže ísť na pohreb blízkej osoby alebo PCR test.

 

V prípade, že sa testovania zúčastnil a má pozitívny výsledok, musí dodržiavať povinnú karanténu. Karanténu s ním musia dodržiavať aj osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti.

 

V prípade, že sa občan bol dať otestovať a má negatívny výsledok, musí aj naďalej dodržiavať protiepidemiologické opatrenia, zdržiavať sa čo najviac doma, v prípade návštevy obchodu, banky a pod. dodržiavať odstupy, často si umývať ruky a nosiť rúško. Opätovne by sa mal zúčastniť druhého celoplošného testovania, nakoľko môže byť v štádiu, kedy sa choroba ešte neprejavila.

Občan s certifikátom o negatívnom výsledku testovania môže ísť do práce, kde od neho zamestnávateľ môže žiadať certifikát k nahliadnutiu.

Takisto môže občan s certifikátom o negatívnom teste vstúpiť do priestorov a prevádzok (prevádzkami sa rozumejú všetky verejné aj súkromné budovy a objekty, vrátane budov orgánov verejnej moci, prevádzkované za komerčným aj nekomerčným účelom, okrem domov, bytov a iných priestorov slúžiacich na bývanie), kde netestovaní alebo pozitívne testovaní občania nemajú vstup povolený. Výnimku okrem negatívne testovaných antigénovým testom tvoria aj občania s negatívnym PCR testom vykonaným od 29.10. do 1.11. 2020, osoby, ktoré prekonali COVID 19 a majú o tom doklad nie starší ako 3 mesiace, dieťa do 10 rokov veku, chorí, ktorým nemôže byť vykonané testovanie, mentálne postihnutí, autisti so závažnou poruchou, určití onkologickí pacienti a pod.

 

Podrobné informácie o všetkých opatrenia aj výnimkách je možné dohľadať na 

http://www.korona.gov.sk

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top