Titulka   >  Video reportáže
publikované: 15.11.2015 20:37  //  aktualizácia: 15.11.2015 20:41  //  zobrazené: 953

Voľba riaditeľky ZŠ Močenok

V základnej škole v Močenku sa 6. novembra 2015 konalo výberové konanie na post riaditeľa školy. Prvé výberové konanie sa malo realizovať už v uplynulom školskom roku, bolo však zrušené. Tento raz sa výberové konanie uskutočnilo a zúčastnili sa ho štyria kandidáti na riaditeľský post. Všetci štyria pred 13-člennou výberovou komisiou postupne prezentovali svoju predstavu o rozvíjaní a napredovaní našej základnej školy. „Ja osobne som mal taký rešpekt pred touto školou, pretože dosahuje fakt veľmi dobré výsledky v okresnom meradle. Ja som bol 9 rokov riaditeľom základnej školy Jozefa Murgaša v Šali, toto funkčné obdobie mi skončilo a dopočul som sa, že je tu výberové konanie. Chcel by som v tejto činnosti pokračovať, pretože mám už určité skúsenosti, vedomosti a chcel by som to preniesť práve tu na tejto škole. Je jedno, kde človek učí, keď má rád svoje povolanie, cíti dôveru a má to presvedčenie niečo priniesť, tak to určite urobí, to bol aj môj prípad,“ povedal nám jeden z kandidátov Mgr. Eduard Lacko. „Do výberového konania som sa prihlásila na podnet svojich kolegov z radov učiteľov, ale aj nepedagogických zamestnancov, ktorí ma oslovili. Myslím, že tým prejavili veľkú dôveru voči mojej osobe a veľmi nerada by som ich sklamala a moje pocity zo samotného výberového konania - atmosféra tam vo vnútri bola veľmi uvoľnená, samozrejme, že triasol sa troška aj žalúdok, ale všetci prítomní členovia boli veľmi príjemní, usmievaví,“ doplnila svoje pocity kandidátka Mgr. Dana Čermáková.

Postupne sa pred výberovou komisiou zloženou z členov Rady školy, zástupcov školskej inšpekcie a odboru školstva okresného úradu prezentovali všetci kandidáti podľa vopred vylosovaného a dohodnutého poradia a časových limitov. „Všetci mali stanovený rovnaký čas, aby to nebolo diskriminačné, alebo nespravodlivé. Po výberovom konaní komisia zrátala hlasovacie lístky a na základe toho boli vyhlásené výsledky výberového konania. Úspešná bola pani magisterka Dana Čermáková. Zapísali sme uznesenie, na základe ktorého navrhujeme pánovi starostovi ako zriaďovateľovi, aby bola vymenovaná do funkcie riaditeľky školy,“ povedala nám predsedníčka Rady školy Mgr. Ľubica Hippová. „Výberové konanie prebiehalo v zmysle platných zákonov a všetko je v poriadku. Víťazný kandidát prešiel s dostatočným počtom hlasov a je teraz na pánovi starostovi, aby sa ujal svojej funkcie a teda buď vymenoval, alebo nevymenoval, má aj takú možnosť, víťazného kandidáta,“ konštatovala po skončení výberového konania Mgr. Danuša Hollá z odboru školstva Okresného úradu v Nitre. Víťazkou výberového konania sa na základe hlasovania volebnej komisie stala učiteľka močenskej základnej školy Mgr. Dana Čermáková. Rada školy ako výberová komisia následne po voľbe doručila svoj návrh na jej vymenovanie za riaditeľku školy starostovi obce. „Po doručení výsledkov výberového konania od Rady školy má starosta v zmysle zákona 30 dňovú lehotu na to, aby sa rozhodol, či navrhnutého kandidáta vymenuje. Nie rada školy vymenováva, ale zriaďovateľ vymenováva. Akékoľvek rozhodnutie, ktoré prijmem bude motivované len jednou jedinou vecou a to zabezpečiť kvalitnú výchovu a vzdelávanie našich detí, pretože je to základná povinnosť zriaďovateľa a z toho titulu aj základná povinnosť štatutára, t.j. starostu obce,“ konštatoval po výberovom konaní starosta obce PaedDr. Roman Urbánik. O tom, či sa víťazka výberového konania stane riaditeľkou školy sa dozvieme najneskôr v prvej polovici decembra.

  • Voľba riaditeľky ZŠ Močenok

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top