Titulka   >  Video reportáže
publikované: 29.12.2015 15:59  //  aktualizácia: 08.01.2016 10:00  //  zobrazené: 1575

Vianočné trhy v obci

Po prvý raz sa v našej obci konali Vianočné trhy. Zorganizovala ich obec v sobotu 19. decembra v areáli obecného úradu v čase od 14.00 do 20.00 hodiny. Podujatie otvoril s prianím príjemnej vianočnej atmosféry starosta obce Roman Urbánik. Dobrú náladu v areáli úradu podporili aj členovia speváckej skupiny Zúgovanka s vianočným pásmom piesní.

Návštevníkom boli k dispozícii stánky s občerstvením, kde samozrejme nemohol chýbať vianočný punč, varené víno, či detský punč, ale ani živánska alebo pečené klobásy. Na dotvorenie vianočnej atmosféry nesmeli chýbať predajcovia vianočných oblátok, ozdôb, darčekových predmetov, jedlých darčekov, prípadne drobných vianočných darčekov. „Je to prvý ročník, je to dobré, dobre to vypadá, len trošku je toho málo,“ myslí si jeden z návštevníkov podujatia pán Čvirik. „Prvý ročník by sa mohol vydariť. V Močenku sú stále akcie také zaujímavé pre ľudí, tak aj takáto nová akcia by mohla byť zaujímavá. Vidím, že ľudí je tu dosť, takže myslím, že nás to zaujme, aj malej sa páčia všelijaké tieto tvorivé dielne čo tu vystavujú veci - anjelici, srdiečka, mydielka,“ povedal nám s Gabriel Prvák držiac na rukách rozkošnú zvedavú dcérku. „Ja som tu len krátko, pozdáva sa mi úplne všetko, je to parádne, ani som nečakal, že to takto dobre dopadne a ešte má byť nejaký program. Tešíme sa, je to príjemné, že to je prvýkrát a dúfame, že to bude aj pokračovať,“ tešil sa z vydarenej akcie Štefan Pistovič. Neskôr popoludní živú vravu, vianočnú hudbu a priateľské rozhovory na chvíľu prerušilo požehnanie betlehema, ktorý stojí vo vstupnej časti budovy obecného úradu. Dielo požehnal diakon našej farnosti Tomáš Pavlík. Požehnania sa zúčastnil aj autor betlehema rezbár Tibor Lešš. „Samozrejme ma to veľmi potešilo, lebo mám prvú vec, ktorá bude požehnaná, veľmi ma to teší a má to pre mňa dosť veľký význam,“ priznal Tibor Lešš. Naše premiérové vianočné trhy si nenechali ujsť ani starostovia z okolitých obcí, ktorí sú spoločne s nami v občianskom združení Vitis. „My sme to mali minulý týždeň takisto prvýkrát, musia sa tí ľudia na to naučiť, inak to nepôjde. My to skúšame teda ako noví starostovia, pretože aj Roman je nový starosta, ale myslím, že sa to zveľadí, večer tu bude veľa ľudí určite, to sme mali aj my, je to pekné,“ myslí si starosta Veľkého Zálužia Milan Bíro. Z postupne pribúdajúcich návštevníkov podujatia sa tešil aj starosta obce. „Príslovie hovorí, že nechváľ deň pred večerom, večer ešte nie je, sme v podstate v prvej tretine ale ľudia prišli a prichádzajú a verím, že prídu ešte aj ďalší, takže tá naša ponuka, s ktorou sme prišli, že budeme organizovať pre ľudí vianočné trhy pravdepodobne našla odozvu a ja som rád, že si ľudia našli cestu do areálu obecného úradu a že si užívajú to predvianočné obdobie spoločne,“ konštatoval spokojne starosta Roman Urbánik.  Do večera trhy navštívilo niekoľko stoviek návštevníkov z našej obce, ale aj zo širokého okolia, vypili mnoho litrov punču a vareného vína a zjedli desiatky živánskych a pečených klobás. Dúfame, že im vianočná nálada a milé spomienky na priateľské stretnutia vydržia ešte veľmi dlho.

 

  • Vianočné trhy v obci

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top