Titulka   >  Video reportáže
publikované: 12.01.2016 17:09  //  aktualizácia: 15.01.2016 10:11  //  zobrazené: 943

Vianočné obdobie v Močenku III. časť

Vianočné obdobie v našej obci obohatil aj vianočný koncert vokálneho kvarteta Decórum. Koncert zoskupenia Decórum, ktoré spieva a cappella, teda bez hudobných nástrojov, sa uskutočnil vo farskom kostole 27. decembra 2015. Divákom v kostole prezentovali bohaté pásmo vianočných piesní. „Veľmi spokojný som, je to naozaj primerané k tomuto obdobiu takýto repertoár piesní a človek si tak trocha oddýchne a prenesie sa do iného sveta,“ pochvaľoval si jeden z mnohých návštevníkov podujatia Jozef Gažík. Zaujímavý koncert prilákal do močenského chrámu desiatky návštevníkov, ktorí ocenili výkony umelcov srdečným potleskom. „Máte veľmi vďačné publikum a vidno, že sa tu konajú rôzne kvalitné kultúrne spoločenské podujatia, aj tu v kostole. My máme toto obdobie  veľmi radi, pretože teraz môžeme spievať celý náš vianočný repertoár, teda piesne, ktoré sa inokedy v roku veľmi nehodia a preto tieto vianočné koncerty robíme skutočne s láskou,“ potvrdil za celú kapelu kapelník Rastislav Brezina. „V Močenku sa nám spievalo veľmi dobre, mali sme veľmi vďačné publikum, za čo sa chceme zo srdca a úprimne poďakovať. Naozaj sme nečakali takú hojnú účasť a to, že ľuďom budeme robiť takú radosť, to nás naozaj veľmi teší,“ doplnila sopranistka Lucia Králiková. Z koncertu sa tešil aj farár našej farnosti vdp. Peter Michalov: „Tento koncert vznikol z takého podnetu, že aby sme trošku tak osladili tie vianočné sviatky, aj po tej úrovni duchovnej, aj kultúrnej. Odzneli mnohé skladby mariánske, rozličné duchovné piesne, samozrejme vianočné koledy. S koncertom som bol samozrejme veľmi spokojný, mne samému sa veľmi páčilo, myslím, že aj účasť veriacich ľudí, ale aj ľudí, ktorí mali o toto teleso záujem bola pekná, ďakujem.“

 

Začiatok nového roka prišli obyvatelia aj návštevníci obce osláviť do areálu obecného úradu 1. januára 2016. Slávenie príchodu nového roka a Dňa vzniku Slovenskej republiky je už v našej obci tradíciou a tak sa novoročné stretnutie začalo slovenskou hymnou a hymnickou piesňou Daj Boh šťastia tejto zemi v podaní Močenských spevákov a speváckej skupiny Zúgovanka. Potom návštevníkov privítal a s prianím šťastia a zdravia v novom roku sa im prihovoril starosta obce
PaedDr. Roman Urbánik. Božie požehnanie poprial farníkom a obyvateľom obce aj farár Farnosti Močenok vdp. Peter Michalov. „Prajem všetkým ľuďom v Močenku, ale nielen v Močenku, na Slovensku a všade vo svete hlavne zdravie, šťastie, lásku, pohodu, aby rok 2016 bol o máličko šťastnejší a krajší ako rok 2015,“ zaželal iba to najlepšie všetkým ľuďom starosta Urbánik. „V prvých hodinách tohto roku chcem popriať obci a celej farnosti Božie požehnanie, aby každého sprevádzalo Božie požehnanie tam kde je, v rodinách, na cestách, v ich domoch, aby pocítili Božiu lásku a ochranu Matky božej počas celého roka,“ vyslovil želanie aj farár Michalov.

Pre návštevníkov bol už potom pripravený novoročný ohňostroj, ktorý bol odpálený zo strechy kultúrneho domu a malé občerstvenie v podobe punču pre deti a vareného vína pre dospelých. Močenku a jeho obyvateľom priali iba to najlepšie aj účastníci slávnostného ohňostroja. „Ja by som prial všetkým obyvateľom Močenku do nového roku 2016 hlavne veľa šťastia, zdravia, vzájomného porozumenia a želal by som im, aby tento rok bol pre nich, čo sa týka kvality života lepší  a veselší a aby bol menej dobrý, ako bude rok 2017,“ poprial ľuďom Igor Muran. „Ja nie som z Močenku, ale prajem všetkým ľuďom šťastný nový rok a aby sa im darilo v práci,“ pridala prianie Zuzana Kulichová. „Ako starý močenčan by som chcel popriať všetkým ľuďom dobrej vôle, aby hľadali pokoj, rodinnosť, aby sa snažili navzájom si pomáhať, nažívať v pokoji a radosti,“ doplnil priania Miloš Štefanovič. 

  • Vianočné obdobie v Močenku III. časť

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top