Titulka   >  Video reportáže
publikované: 24.06.2015 13:09  //  aktualizácia: 10.09.2015 13:13  //  zobrazené: 361

Vedenie FK Močenok hodnotí sezónu 2014/2015

Hodnotenie činnosti FK Močenok v sezóne 2014/2015

 

FK Močenok, ako klub, ktorý má zabezpečovať a riadiť športovú činnosť v obci, združoval v tejto sezóne 9 kategórií od prípraviek až po seniorské mužstvo. Čo znamená, že momentálne združujeme okolo 120 futbalistov a na úrovni obecných futbalových klubov v rámci Slovenska sme počtom kategórií na prvom mieste. Zabezpečiť chod všetkých kategórií počas celej sezóny vyžaduje nesmiernu námahu, veľké množstvo času a práce nielen trénerov, vedenia klubu, funkcionárov, ale aj ochotných ľudí a rodičov, ktorí sa podieľajú na chode klubu.

Prioritou vedenia klubu je zabezpečovať čo najvyššiu formu, úroveň športovej činnosti pre obyvateľov a športovcov v našej obci od najmenších až po dospelých. Preto sme sa rozhodli v sezóne 2014/2015 ponechať všetky kategórie v najvyšších súťažiach, v ktorých mohli štartovať.

Na základe tohto správneho rozhodnutia vedenia klubu sa otvorili nové možnosti. Po prvýkrát v histórií klubu sme boli zaradení  do oficiálneho ratingu klubov v SR, ktoré spadajú pod Slovenský futbalový zväz. 128. miesto z 2500 registrovaných klubov na Slovensku je výsledok práce, ktorá sa v klube vykonáva a je oficiálnym meradlom klubov.

Počas sezóny odohral FK Močenok 607 zápasov z toho 310 majstrovských. Na margo obecné kluby z blízkeho okolia odohrajú za sezónu okolo 90 zápasov, čo znamená, že za jednu sezónu odohráme toľko zápasov, čo odohrajú iné obecné kluby za 6-7 rokov, niekoľkokrát aj s vyšším rozpočtom než akým disponuje náš klub.

Napriek zníženému rozpočtu o 6 000 eur z 32 000 na 26 000 eur a finančným problémom sme dokázali udržať úroveň FK a oproti minulej sezóne sme odohrali ešte viac zápasov.

Z pohľadu klubu ako celku a podľa možností hodnotím sezónu 2014/2015 ako za úspešnú. Úspešnú nielen po športovej stránke, ale takisto aj technicko-materiálneho zabezpečenia. Po dvoch rokoch pôsobenia súčasného vedenia klubu bol zrekonštruovaný interiér budovy FK, v rámci možností zrekonštruovaný areál štadiónu (namontované nové zábradlie, dvojrady so sedením pre divákov a veľa ďalšieho). Samozrejme máme v pláne pokračovať v budovaní a zkrášľovaní areálu tak, aby sa z priestorov štadióna stal kultúrny stánok. Futbalový štadión je miesto, kde sa stretáva ročne dlhodobo najväčší počet obyvateľov v Močenku a preto by sa tomuto miestu malo venovať čo najviac pozornosti, aby sa z neho stalo kultúrno-reprezentačné miesto obce. Chcel apelovať na všetkých kompetentných, aby sme spoločnými silami zveľadili tento priestor, kde by sa naše deti a obyvatelia Močenku mohli stretávať a rozvíjať svoje športové aktivity v kultúrnych podmienkach.

MLÁDEŽ

Prípravky U8, U9, U10, U11 pôsobia v najvyššej súťaži v rámci ZSFZ. Kategória mladších a starších pôsobí v III. lige skupine Stred a dorast V. lige skupine Stred

Futbalové prípravky

Naše najmladšie nádeje dostali možnosť rozvíjať svoje schopnosti v najvyššej súťaži, ktorú zväz ponúka. Liga ZsFZ umožňuje súperenie s tímami, ktoré majú bohatú históriu a sú dlhodobo na špičke v rámci západného Slovenska. Do súťaže sme sa zapojili kategóriami U8, U9, U10, U11. Najlepšie si počínala kategória U10, ktorá skončila v súťaži na 3. mieste. Počas zimnej prestávky odohrali mužstvá prípraviek zápasy s mnohými akadémiami prvoligových a druholigových tímov, ktorým boli vyrovnanými súpermi a mnohokrát i lepšími.

Žiaci

Tímy mladších a starších žiakov pôsobia v III. lige, kde počas celej sezóny dokázali držať tempo s najlepšími a od prvého kola boli na popredných miestach. Starší žiaci obsadili nádherné 3. miesto, za čo chcem pogratulovať trénerovi Magistrovi Čiernikovi, ktorý viedol svoj tím počas celej sezóny a tak isto aj hráčom, ktorí príkladne bojovali. Mladší žiaci v konečnom hodnotení skončili na 5. Mieste a nebyť dvoch zaváhaní umiestnenie by bolo v prvej trojke. Kategória žiakov robí nášmu klubu meno nielen na slovenskej futbalovej scéne, ale aj v rámci Európy. Mladší žiaci sa zúčastnili druhého najväčšieho turnaja v Európe, kde spomedzi 50 tímov z Európy skončili na 10. mieste. Na okraj spomeniem, že v konkurencii mnohých tímov z Európy dokázali byť najlepšími Timotej Kudlička, ktorý sa stal najlepším strelcom turnaja a Thomas Kotlár sa stal najlepším hráčom.

Počas celej sezóny sme zabezpečovali a kládli dôraz na množstvo odohratých zápasov so špičkou Slovenska, ale takisto aj z Eúropy. Z množstva tímov môžem spomenúť Spartak Trnava, Slovan Bratislava, Vion Zlaté Moravce, AS Trenčín, MŠK Žilina, ETO Gyor, Iles Akademia, FC Illychevsk, ACS Tampa Brašov, Zbrojovka Brno, Kyjev, FC Budapešť a mnoho ďalších tímov. Verím, že ak chlapci z kategórie žiakov budú chcieť napredovať a bude im zabezpečená starostlivosť i kvalifikovaní tréneri z tejto generácie môže vzísť kvalitný tím, ktorý bude reprezentovať náš klub. 

Dorast

Dorastenci pôsobia v V. lige stred, počas sezóny sme zaznamenali nárast individuálnych schopností hráčov a kvality tímu, čo malo za následok angažovanie skúseného trénera s trénerskou licenciou Jozefa Porubského. Dokázal vytvoriť skvelú atmosféru v tíme či už tréningových jednotkách a takisto aj majstrovských zápasoch. Samozrejme by som chcel touto cestou poďakovať aj dorastencom, ktorí dokázali na tréningových jednotkách vytvoriť kolektív, ktorý pravidelne trénoval vo veľkom počte. V konečnom sumári obsadili 4. Miesto v tabuľke. Za čo by som im chcel poďakovať a  zagratulovať.

Seniorské kategórie

FK Močenok „B“

Rozhodnutie vedenia klubu o založení „B“ mužstva sa možno nezdala najlepšia voľba, ale vedenie klubu si stojí za týmto rozhodnutím. Bola to prvá sezóna, ktorá ukázala všetky kladné aj záporné stránky „B“ tímu dospelých. Z pohľadu klubu k tomuto kroku muselo prísť, nakoľko od tejto sezóny nám začne vychádzať z dorasteneckej kategórie 6-8 hráčov. Po prvej sezóne sa vykryštalizovalo gro tímu, ktoré je ochotné reprezentovať „B“ tím celú sezónu. Samozrejme pridali sa aj zranenia, niektorí hráči zo dňa na deň skončili a neoboznámili klub s ich ukončením pôsobenia v tíme. Verím, že budúcu sezónu bude „B“ tím pokračovať správne doplnení o hráčov, ktorí sa chcú zapojiť do tímu a dorastencov, ktorí ukončili túto sezónu pôsobenie v doraste. Dovolím si tvrdiť, že pre budúcnosť klubu je „B“ tím prínosom pre kontinualitu pi prechode mladých hráčov z dorasteneckého veku do „A“ mužstva.

FK Močenok „A“

Chcel by som týmto poďakovať všetkým hráčom, ktorý poctivo odohrali celú sezónu. Takisto sa otvorili možnosti zapojiť sa do Slovenského pohára, kde sme sa prebojovali až do 3. kola a v septembri sme privítali klub z Fotuna ligy  DAC Dunajská Streda, čo bolo jedno výnimočné športovo-kultúrne podujatie. Na domácom štadióne odohralo dobré i menej dobré zápasy, no v jarnej časti súťaže s vlastnými odchovancami.

Z pohľadu klubu ako celku, hodnotím sezónu 2014/2015 ako za úspešnú.

Toto všetko by nebolo možné pokiaľ by vedenie klubu nedokázalo zabezpečiť šesť trénerov, ktorí svoju prácu vykonávajú aj bez nároku na honorár.

Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým ľuďom, ktorí zabezpečovali chod klubu, či už členom výboru, funkcionárom, hráčom, trénerom, no rovnako aj divákom, ktorí chodili na zápasy a povzbudzovali naše mužstvá. Veľká vďaka patrí obci Močenok, ako hlavnému partnerovi futbalového klubu a tak isto aj všetkým sponzorom, ktorí sa podieľali na chode klubu a bez ktorých by sme jednoducho nemohli fungovať.

 

Martin Boháč

prezident FK Močenok

  • Vedenie FK Močenok hodnotí sezónu 2014/2015

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top