Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 12:22  //  aktualizácia: 06.07.2017 14:29  //  zobrazené: 450

V našej obci sa zlepšia sociálne služby

Obec získala dve dotácie na skvalitnenie sociálnych služieb

Naša obec koncom uplynulého roka zareagovala na dve výzvy Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. Predložila dvaprojektyzamerané naskvalitneniesociálnych služieb v Močenku. K obom projektom prišlo v tomto roku vyrozumenie, že boli úspešné. Získané finančné prostriedky budú použité na vybavenie Domova dôchodcov Milosrdného samaritána a na zriadenie prepravnej služby v obci. „Prvý projekt je určený pre obyvateľov domova dôchodcov na zakúpenie nového vybavenia izieb a skvalitnenie celkových služieb v domove dôchodcov. Obec získala príspevok 6 000 eur,“ informoval starosta obce Roman Urbánik. „Druhý projekt je na skvalitnenie sociálnych služieb, konkrétne na zriadenie a poskytovanie prepravnej služby pre občanov, ktorí sú na ňu odkázaní. Tu sme získali 20 000 eur na zakúpenie nového vozidla, ktoré bude slúžiť na prepravu ľudí k lekárovi, do úradov a podobne. Po doručení oficiálneho oznámenia budeme pokračovať vo verejnom obstarávaní, pretože prieskum trhu v jednom aj druhom prípade už máme urobený,“ doplnil starosta Močenka.

„Sme nesmierne šťastní, že sme získali túto dotáciu,“ vyjadrila radosť riaditeľka Domova dôchodcov Milosrdného samaritána Edita Lovásová. „ Z jednej časti zakúpime na voľno časové aktivity klientov 23 kresiel, 6 konferenčných stolíkov, 1počítač a 1notebook. Z druhej časti dotácie, ktorá je určená na materiálno-technické vybavenie, zakúpime 7polohovateľných postelí s antidekubitnými matracmi a nočnými stolíkmi,“ priblížila spôsob využitia finančného príspevku Edita Lovásová. Verejné obstarávania potrebné pre realizáciu druhého projektu by mohli byť ukončenéniekedy uprostred leta. Záleží to od priebehu obstarávaní, ktoré môžu v najhoršom prípade trvať aj niekoľko mesiacov. Vedenie obce však dúfa, že pri bezproblémovom priebehu procesu by mohli byť vybavenie domova aj nová služba pre občanov prístupné koncom leta. 

  • V našej obci sa zlepšia sociálne služby

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top