Titulka   >  Video reportáže
publikované: 07.04.2016 11:08  //  aktualizácia: 11.04.2016 11:27  //  zobrazené: 1017

Úspešný projekt na pomôcky ZŠ

V škole budú mať nové športové pomôcky

Základná škola v Močenku získala prostredníctvom projektu pomôcky na šport v hodnote 4 000 eur. Obec Močenok totiž začiatkom roka reagovala na výzvu Okresného úradu v Nitre a vypracovala projekt  na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou vybavenia telocvične. Okresný úrad projekty spolu so žiadosťami po administratívnej kontrole postúpil Ministerstvu školstva SR. Ministerstvo koncom marca zverejnilo na svojej stránke zoznam úspešných aj neúspešných žiadateľov. Obec Močenok patrí v tomto prípade medzi úspešných žiadateľov. „Podali sme projekt na zabezpečenie športového náradia do telocvične základnej školy. Obec Močenok dostane na zrealizovanie tohto projektu od ministerstva školstva 3 900 eur, je potrebná 10% spoluúčasť, to znamená, že žiaci v škole budú mať nové športové náčinie zhruba za 4 300 eur,“ spresnil informácie starosta obce Roman Urbánik.

Vedenie školy s radosťou uvítalo príležitosť zlepšiť vybavenie a v spolupráci s učiteľmi telesnej výchovy vypracovali zoznam potrebného náradia a pomôcok. „Učebné pomôcky už boli zastarané a potrebovali sme vymeniť niektoré prvky - lopty, doskočisko na gymnastiku - odrazový mostík, ale zahrnuli sme do toho aj rebriny, ktoré budú použité v gymnastickej telocvični. To sú tie nosné piliere, ktoré potrebujeme vymeniť a ostatné - švihadlá a iné drobnosti nám pomôžu spestriť vyučovanie telesnej výchovy na škole,“ tešil sa z nových pomôcok pre žiakov riaditeľ školy Eduard Lacko. Škola by potrebovala napríklad aj lavičky, švédsku debnu, žinenky, nízku kladinu, fitlopty, futbalové bránky, stopky, prehrávač s reproduktormi alebo rôzne didaktické pomôcky, všetok materiál bol preto zahrnutý do projektu. Nákup pomôcok a cvičebného náradia sa bude realizovať formou verejného obstarávania.   

 

 

 

 

 

  • Úspešný projekt na pomôcky ZŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top