Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 12:31  //  aktualizácia: 06.07.2017 14:26  //  zobrazené: 1107

Tradičné stavanie Mája v škôlke

Škôlkari si postavili máj

Stavanie mája je tradičnou záležitosťou nielen pre našu obec, ale aj pre materskú školu. Každoročne býva hlavný vchod do areálu školy vyzdobený májom, ktorý postavia chlapci dievčatám. V tomto roku ho deti síce kvôli daždivému počasiu stavali až 3.mája, ale s o to väčšou láskou. „Už v materskej škole sa snažíme podchytiť ľudové tradície, rozvíjaťnašu krásnu slovenskú kultúru, aby neupadla do zabudnutia. Preto deti už celý týždeň pripravujeme na stavanie mája.Spievame si piesne, a tak sa pripravujeme na ten deň, kedy máj aj tu v škôlke chlapci postavia pre naše dievčatá. Teraz nám počasie trošku neprialo, takže až dnes si ten máj postavíme.Dúfame, že sa nám to podarí a určite ten zážitok v nich zanechá stopy,“ myslí si riaditeľka materskej školy Soňa Hippová.

Všetci žiaci školy a pani učiteľky sa zišli na dopravnom ihrisku, kde mali krátky kultúrny program a pripravený strom ozdobili farebnými stuhami. Chlapci – siláci ho potom preniesli ku vchodu do areálu, aby ho tam za výdatnej pomoci pani učiteliek upevnili. Spoločne si pod ním zaspievali ľudové piesne a odfotili sa.Deti mali z vlastnoručného ozdobovania a stavania mája skvelé zážitky. „Pre dievčence sme ozdobili máj a potom sme ho usadili,“ konštatoval Janko. „Máj je taký ozdobený strom, chlapci ho dobre ozdobili,“ jemne nás poučila Terezka. „Dievčatám sme stavali máj, pretože sú to naše dievčatá,“ objasnil Riško.

  • Tradičné stavanie Mája v škôlke

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top