Titulka   >  Oznamy
publikované: 24.04.2020 10:08  //  aktualizácia: 24.04.2020 10:13  //  zobrazené: 2150

Testovanie pri podozrení na Covid 19

Oznamujeme občanom, že pri podozrení na COVID-19 majú možnosť objednať sa na testovanie.

Každý občan, ak spĺňa indikačné kritériá, sa môže sám objednať na testovanie plne hradené z verejného zdravotného poistenia pomocou internetovej stránky korona.gov.sk.

Postup: po vyrolovaní stránky, je vľavo dole zelené okienko s nápisom požiadať o vyšetrenie. Po vyplnení formulára a jeho odoslaní bude pacient objednaný na mobilné odberové miesto za účelom vykonania testu. Miesto a čas bude oznámený pomocou SMS na číslo mobilného telefónu, ktoré pacient uviedol vo formulári. Indikačné kritériá sú posudzované lekárom NCZI, ktorý rozhoduje o čase vyšetrenia. Takisto sa môžu pacienti jednoducho objednať cez mobilnú aplikáciu  Moje ezdravie, ktorá je bezplatne dostupná na stiahnutie. Súčasťou aplikácie je  formulár, prostredníctvom ktorého môže občan požiadať o vyšetrenie na COVID-19.

Pacienta, môže pri podozrení, alebo pred plánovanou operáciou odoslať na vyšetrenie aj praktický lekár, ale takisto to funguje prostredníctvom Medirex stránky na základe lekárom vystavenej žiadanky.

 

Linky:  

https://www.korona.gov.sk/

https://virus-korona.sk/covid-19-patient-form.php

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top