Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.12.2016 15:10  //  aktualizácia: 13.01.2017 13:43  //  zobrazené: 187

Stretnutie so zástupcami spoločenosti Slovanet

Stretnutie so zástupcami spoločenosti Slovanet 

Telekomunikačná spoločnosť Slovanet, ktorá v júni tohto roku prevzala sieť a poskytovanie služieb káblovej televízie a internetu v Močenku, uskutočnila výmenu hlavnej vysielacej stanice siete za novú, podporujúcu digitálne šírenie TV signálu. Spolu s tým boli realizované základné rekonštrukčné práce na viacerých vetvách siete. Vďaka novej hlavnej vysielacej stanici je už aj v Močenku dostupný digitálny príjem televízie.

Po mnohých ďalších rekonštrukčných prácach v rámci káblovej siete a jej niektorých častí uskutoční Slovanet v blízkej dobe aj technologické a výkonové rozšírenie hlavnej vysielacej stanice káblovky. Dôvodom sú predovšetkým pretrvávajúce nedostatky v kvalite príjmu v niektorých lokalitách obce. Spôsobené boli technickým stavom siete a jej nedostatočnou kompatibilitou pre šírenie digitálneho vysielania. Doterajšími úpravami sa ich nepodarilo vyriešiť.

Súčinnosť pri kontrole a označovaní prípojok

V súčasnosti Slovanet uskutočňuje aj kontrolu a nové označovanie káblov v rozvodných skrinkách spolu s ich ukončením v jednotlivých domoch. V niektorých prípadoch zabezpečuje aj technické zosúladenie dostupného programového rastra s objednanou službou. Z tohto dôvodu väčšinu z vás navštívil alebo navštívi v tomto období technik partnerskej spoločnosti Slovanetu, ktorý zabezpečí oba úkony. Potrebná návšteva trvá niekoľko minút. 

Nakoľko mnohé návštevy technika boli opakovane neúspešné, aktuálne necháva v poštových schránkach vopred oznam. Ak si oznam nájdete, zatelefonujte, prosím, na uvedené číslo a dohodnite si s technikom vyhovujúci termín a čas návštevy. Venujte tomu, prosím, chvíľku času, nakoľko prípojky, ktoré nebude možné skontrolovať, budú odpojené.

Rozšírenie technológie a viaceré stanice v HD kvalite

Približne na koniec októbra Slovanet plánuje aj spomínané technologické a výkonové rozšírenie hlavnej vysielacej stanice káblovej siete. Prinesie nielen zvýšenie spoľahlivosti príjmu pre všetkých zákazníkov, ale aj možnosť šírenia viacerých programov už aj v HD kvalite a to bez zmeny ceny. Táto úprava bude vyžadovať prerušenie prevádzky káblovej siete na niekoľko hodín a zmenu usporiadania kanálov, čiže aj nutnosť následného preladenia na TV prijímačoch.

O stanovenom termíne zmeny bude spoločnosť Slovanet aj obec Močenok vopred informovať na webstránke www.slovanet.sk/mocenok, oznamom v miestnom rozhlase a prostredníctvom televízneho infokanála. Spoločne veríme, že uvedené zmeny prinesú zlepšenie spoľahlivosti a kvality príjmu našej káblovej televízie, ako aj vašu vyššiu spokojnosť.

  • Stretnutie so zástupcami spoločenosti Slovanet

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top