Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 10:55  //  aktualizácia: 31.05.2017 13:42  //  zobrazené: 464

Stavanie mája 2017

Máj zdobí Močenok

Posledné aprílové popoludnie je už roky v našej obci vyhradené pre slávnostné stavanie mája. Okrem toho, že pracovníci obce sa vždy postarajú o mladý strom a jeho ozdobenie, všetky umelecké telesá z obce si s radosťou pripravia pekný májový program. Tohtoročné stavanie mája sa nieslo v znamení príjemného slnečného počasia, ktoré na podujatie v areáli obecného úradu prilákalo desiatky návštevníkov.

V úvode navodila slávnostnú atmosféru dychová hudba Močenská kapela a vzápätí sa návštevníkom prihovoril starosta obce Roman Urbánik. Potom pracovníci hospodárskeho dvora a dobrovoľníci vztýčili za zvukov hudby pripravený ozdobený symbol jari, nového života a lásky.

Pod májom s vlajúcimi farebnými stuhami sa so svojím programom predstavili detičky z materskej školy, folklórna skupina Malý Matičiarik, spevácka skupina Zúgovanka, folklórna skupina Sečkár a mužská spevácka skupina Močenskí speváci. „Som veľmi rád, že tu aj s manželkou môžeme byť, pretože každý Močenčan by si mal ceniť, že tu vidíme prehliadku našich súborov, a tešíme sa, že tu je príjemne,“ bol z programu nadšený Július Kolenčík. „Ja nevynechávam stavanie mája, lebo mi je strašne smutno, že za mojich dievčenských čias mi chlapci nepostavilimáj –nemala som takého frajera,“ mala počas stavania mája, napriek svojim slovám, vynikajúcu náladu Mária Dičérová. „Začína mesiac s prívlastkom mesiac lásky, tak ja prajem všetkým ľuďom plné priehrštia, plné náručia lásky na tento mesiac,“ zaželal krásny máj plný lásky všetkým Štefan Pistovič.

Počas programu stavania mája v areáli obecného úradu v poslednú aprílovú nedeľu popoludní panovalo príjemné počasie a dobrá nálada. Návštevníci, ktorí si prišli vychutnať vystúpenia detí či dospelých,využili svoj čas aj na spomienky na uplynulé máje a na rozhovory s priateľmi. „Máj je jeden z najkrajších a najzaujímavejších mesiacov v roku. V Močenku si už niekoľko rokov pripomíname dlhoročnú tradíciu našich predchodcov –stavanie mája. Kultúrny program, ktorý si pre našich spoluobčanov pripravili od najmenších detí z materskej školy až po súbory, ktoré máme v obci, prilákalsem do areálu obecného úradu množstvo ľudí, ktorí si prišli túto tradíciu pripomenúť a prežiť krásne nedeľné popoludnie,“ netajil radosť z úspešného podujatia starosta obce Roman Urbánik. 

 

  • Stavanie mája 2017

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top