Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.02.2017 13:12  //  aktualizácia: 31.05.2017 11:50  //  zobrazené: 387

Rozpočet pre kluby, spolky a organizácie 2017

Obec pridelila dotácie - v Močenku vznikne aj nové detské ihrisko

Obec Močenok poskytne v tomto roku na podporu činnosti klubov, spolkov a organizácií pôsobiacich na jej území takmer 55 000 eur. Komisie a poslanci rozdeľovali dotácie medzi 23 žiadateľov z väčších i menších organizácií. „Tešíme sa, že sme touto formou mohli podporiť tých, ktorí sa starajú o rozvoj športu a kultúry v obci. Čas a energiu, ktorú tomu venujú, sa nedajú peniazmi vyčísliť. Z najväčších odberateľov dostali futbalisti 29 000 eur a hádzanári 17 000 eur,“ informoval o výškach finančných príspevkov zástupca starostu obce Peter Sýkora. Takmer žiadni žiadatelia nedostali v porovnaní s minulým rokom nižšiu dotáciu. Výnimku tvoria močenskí futbalisti. Dôvodom bola minuloročná finančná pomoc od obce pri vyrovnaní nedoplatkov po predchádzajúcom vedení klubu. Dotácie získali aj menšie kluby z Močenkas najrôznejším zameraním. Približne po 1 000 eur pridelila obec napríklad stolnotenisovému oddielu, Slovenskému Červenému krížu v Močenku alebo dychovej hudbe. Finančný príspevok v hodnote 100 alebo 200 eur získali drobní žiadatelia.„Máme tu aj oveľa menšie organizácie a združenia, ktorým sme prispeli nižšími sumami. Som veľmi rád, že sú ochotní pracovať a sme im za to vďační,“ vyzdvihol prácu menších močenských subjektov Peter Sýkora.

Novinkou v tohtoročnom rozpočte obce je takzvaný participatívny rozpočet. Ide v ňom o spoluúčasť a súčinnosť obce s realizátormi konkrétnych projektov. „Participatívny rozpočet smeruje k tomu, že má zlepšiť život, vybavenosť v obci, v jednotlivých častiach. To znamená, že nie je pridelený na vopred určenú činnosť, ale na zabezpečenie toho, čo ľuďom v danej lokalite chýba,“ vysvetlil starosta obce Roman Urbánik.„V tomto kalendárnom roku zastupiteľstvo schválilo presne stanovenú sumu. Myslím že je to 2 000 eur. Prihlásila sa prvá skupina mladých ľudí. Pani poslankyňa Kollárová s pani poslankyňou Benkovou by chceli s týmito ľuďmi realizovať nové detské ihrisko v časti ulíc Hájska a Borzagoš. Dohodli sme sa, že v prvých mesiacoch jari vytipujeme lokalitu, kde takéto detské ihrisko budeme s našimi spoluobčanmi v rámci participatívneho rozpočtu realizovať,“ prezradil prvý návrh projektu podporeného novým spôsobom Roman Urbánik. Nové detské ihrisko by malo vzniknúť v priebehu tohto kalendárneho roka.

  • Rozpočet pre kluby, spolky a organizácie 2017

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top