Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.05.2023 23:30  //  aktualizácia: 30.05.2023 22:07  //  zobrazené: 527

Rekordné víťazstvo „áčkarov“ a gólový koncert Renáta Meszlényiho

Rekordné víťazstvo „áčkarov“ a gólový koncert Renáta Meszlényiho

     Močenský divák si prišiel na futbalové predstavenie A-mužstva po relatívne dlhej dobe. Veď len na dva predošlé domáce zápasy súper nepricestoval. A do toho voľno a zápasy na ihriskách súperov. A práve ten posledný v Seliciach mal obzvlášť víťaznú príchuť. Futbalisti Močenka totiž vyhrali 1:2 na ihrisku lídra tabuľky, čím sa dostali na priebežnú prvú priečku tabuľky, zabezpečujúcu vytúžený postup do vyššej ligy. Úspešné ťaženie v VIII. lige tak majú vo svojich rukách. V nedeľu prišli do našej obce hráči Jánoviec, súper z 3. miesta, čakal sa tak dobrý, vyrovnaný futbal. Aj preto na toto stretnutie povolal tréner Keszely odchovancov z dorasteneckého tímu, mladé talenty – Timoteja Matušicu a Gabriela Mihálika. Napriek tomu však pred zápasom bolo cítiť obavy z prípadného zakopnutia.

     Samotný zápas ale hneď od úvodu ukázal, že neboli namieste. Veď už v prvej minúte, po rýchlom útoku skóroval Meszlényi. A to nebolo ani zďaleka jeho posledné slovol. Močenčania sršali aktivitou a aj v ďalšom priebehu si vypracovali enormné množstvo šancí. Mimoriadne aktívny bol aj domácim publikom hnaný Matušica. Z viacerých príležitostí sa mu však nepodarilo zasunúť loptu za chrbát brankára hostí. To však ešte do polčasu napravili po pekných útočných akciách postupne Keszely, Meszlényi, Prúčny a Adam Melicher. O víťazovi tak bolo definitívne rozhodnuté už v 37. minúte. Pred odchodom do kabín sa ešte predsalen vlinila sieť na oboch stranách. Presne strieľali Žilavý z Jánoviec a hetrik si skompletizoval Renáto Meszlényi.

     Do druhého polčasu tak Močenok nastupoval vo veľmi dobrej nálade. Siedmy gól pridal ukážkovou „rybičkou“ Filip Prúčny a všímavému oku diváka neuniklo, že brankár hostí Hajduch má problém. Avšak nielen s obranou, ale i zdravotný. V 54. minúte tak musel opustiť svoju svätyňu a rukavice si tak musel nasadiť hráč z poľa – Dominik Knotek. Domáci, vedomí si tejto skutočnosti, nemienili ponúknutú príležitosť nevyužiť. Hoci sa Filipovi Žilavému ešte podarilo streliť svoj druhý gól Jánoviec, hneď po výkope vrátil požičané opäť Meszlényi. Na ihrisko sa dostal v druhom polčase aj Mihálik a minúta č. 67 patrila iba jemu. Vo svojom debutovom zápase za A-mužstvo sa mu podarilo skórovať za potlesku domácich tribún hneď dva-krát. O 4 minúty zvyšoval už na 11:2 delovkou Meszlényi. Následne sa pokúsil napodobniť „božiu ruku“ legendárneho Maradonu, jeho počínanie si však všimol rozhodca Korman. Že je stále pri streleckej chuti ukázal v 76. minúte svojim piatym gólom. Napriek tomu bolo pred bránkou hostí cítiť nezištnosť z ponúknutého gólu spoluhráčom. Jednu takú zahodil striedajúci Szorád, keď loptu spred bránkovej čiary poslal ako sa vraví pánu Bohu do okien. V posledných minútach pridali hráči FK zdecimovanému súperovi ešte tri kúsky. Jeden Keszely a na nevídaných 15:2 poslednými dvomi gólmi zvýšil všestranný zakončovateľ Meszlényi. Pri jeho mene v tabuľke strelcov svieti už číslo 56!, čo pri jeho minutáži znamená strelený gól každých 30 minút v zápase. Na skóre Močenku 124:19 sa taktiež pozerá veľmi dobre. Posledný krôčik na ceste za úspešnou sezónou a splneným sľubom prezidentovi Blehovi musia hráči trénera Keszelyho spraviť vo Vinohradoch nad Váhom. Mužstva z posledného miesta tabuľky, ktoré ovšem hostí doma protivníkov na veľmi horúcej pôde.

FK Močenok - TJ Družstevník Jánovce 15:2 (6:1)

Góly: 1., 28., 45., 61., 71., 76., 85. a 90. Meszlényi, 17. a 84. Keszely, 32. a 50. Prúčny, 67. a 67. Mihálik, 37. A. Melicher. - 44. a 60. Žilavý

Matej Šimko

Foto: Matej Šimko, Peter Sýkora

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top