Titulka   >  Video reportáže
publikované: 02.02.2017 08:24  //  aktualizácia: 31.05.2017 11:52  //  zobrazené: 670

Rekonštrukcia objektu MŠ

Materská škola sa bude rekonštruovať

Obec Močenok pripravuje rekonštrukciu materskej školy. Realizovať by ju chcela z prípadnej podpory projektu, ktorý predložila Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. To pred časom v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vyhlásilo výzvu na podávanie projektov. Projekty sa podávali vyššiemu územnému celku. Ten je sprostredkovateľom pre Integrovaný regionálny operačný program. Naša obec sa uchádza o financie s projektovým zámerom na rekonštrukciu materskej školy spojenú s rozšírením kapacity. Podané projekty majú byť vyhodnotené a vybrané do konca marca. „Chcem ubezpečiť všetkých zamestnancov materskej školy, rodičov, ale aj širokú verejnosť, že o všetkých ďalších krokoch, ale aj postupnostiach, ktoré budú nasledovať, ich budeme informovať. Teraz nevieme reálne povedať, kedy sa začnú vykonávať práce, pretože na vyhodnotenie projektu a ďalšie náležitosti s verejným obstarávaním sú vždy nejaké časové termíny, preto určite budeme tento problém komunikovať a budeme informovať všetkých, ktorí majú túto informáciu dostať,“ vysvetlil neurčitosť termínu realizácie projektu starosta obce Roman Urbánik.

V prípade úspešnosti podaného projektu by bola prevádzka objektu materskej školy dočasne uzatvorená. Táto situácia by nastala po ukončení všetkých legislatívnych úkonova verejných obstarávaní.„V súčasnom zadaní, ktoré sme urobili, sú práce zhruba v objeme 550 000 eur, z toho 395 000 eur je nárokovateľná čiastka na základe prác a rozšírenia kapacity, respektíve počtu žiakov o desať,“ spresnil finančné požiadavky predloženého projektu starosta Močenka. Ak by projekt nebol úspešný, rekonštrukcia materskej školy by bola financovaná z iných zdrojov. „Realizovali by sme iný variant. Bola by to rekonštrukcia existujúcich priestorov školy. To znamená rozvody vody, kanalizácie, sociálne zariadenia, podlahy, rekonštrukcia školskej kuchyne a jej technologické vybavenie. Tieto práce by sme vykonávali z vlastných finančných zdrojov, ktoré máme v rozpočte, a z úveru, s ktorým rátame,“ popísal druhú možnosť rekonštrukcie Roman Urbánik. Oprava existujúcich priestorov, ak by projekt nebol úspešný, je naplánovaná na prelom konca školského roka a začiatku prázdnin. Pre deti, ktoré musia v danom období navštevovať materskú školu, pretože obaja ich rodičia pracujú, bude vedenie školy a obce hľadať náhradné riešenie. Jednou z možností je napríklad využitie priestorov základnej školy.

  • Rekonštrukcia objektu MŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top