Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.02.2016 10:41  //  aktualizácia: 01.02.2016 10:59  //  zobrazené: 892

Projekt zamestnávania

Na základe národného projektu Šanca na zamestnanie z operačného programu Ľudské zdroje, ktorý vyhlásilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a ktorý sa realizuje s podporou Európskeho sociálneho fondu sa v obci Močenok zamestnalo
od 1. januára na dobu 9 mesiacov 12 občanov. „Sú to ľudia, ktorí sú buď dlhodobo nezamestnaní, starší ako 50 rokov, poprípade ľudia mladší, osamelo žijúce matky s deťmi a ďalší. Na základe podpísanej zmluvy títo ľudia budú 9 mesiacov zamestnancami obce, budú vykonávať práce na hospodárskom dvore, na obecnom úrade, ale aj na kultúre pre potreby obce. Prínos toho projektu vo finančnej čiastke je niekde na úrovni 50 000 eur,“ informoval o projekte starosta obce PaedDr. Roman Urbánik.

Na projekt je pre celé Slovensko vyčlenených takmer 49 miliónov eur, z čoho je 15% hradených zo štátneho rozpočtu a 85% z Európskeho sociálneho fondu. Uchádzači museli splniť podmienky podľa zákona o službách zamestnanosti. „Snažili sme sa pre tých uchádzačov, ktorí spĺňali podmienky a na základe podkladov z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch prideliť im takú prácu, ktorá zodpovedá ich profesnému vzdelaniu. Pre zaujímavosť traja z nich nastúpili na hospodársky dvor, kde si plnia povinnosti tak, ako ostatní zamestnanci, jedna z týchto zamestnaných nastúpila na pracovné miesto tu na úrade a ďalšie plnia úlohy priebežne tak, ako im ich zadávame, či už pri organizovaní podujatí, alebo pri spravovaní webovej stránky obce na kultúre a pri ďalších veciach,“ doplnil starosta Urbánik.

„Ja som tu predtým bola na dobrovoľníckej činnosti na 6 mesiacov cez úrad práce, takže som sa naučila ako to tu funguje v každej kancelárii, čo treba robiť a pomáhať. Potom sa naskytla príležitosť, že bol projekt Šanca na zamestnanie, tak som využila tú možnosť, obec si ma vyžiadala a teraz od januára som tu normálne na pracovný pomer na 9 mesiacov. Zatiaľ robím s webovou stránkou obce Močenok, učím sa s tým pracovať, pridávať tam články a podobne,“ povedala nám jedna z nových zamestnankýň obce Ing. Lucia Hambálková. Obec sa okrem účasti na projekte Šanca na zamestnanie angažuje aj v iných projektoch zameraných na zamestnávanie, nadobúdanie pracovných návykov a podobne. Opakovane sa realizujú projekty aktivačnej činnosti, absolventskej praxe, alebo dobrovoľníckej činnosti. 

 

  • Projekt zamestnávania

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top