Titulka   >  Video reportáže
publikované: 02.01.2017 09:21  //  aktualizácia: 05.01.2017 09:04  //  zobrazené: 1643

PF 2017 - Novoročný príhovor PaedDr. Romana Urbánika, starostu obce

Vážení spoluobčania, milí Močenčania!

 

Dovoľte mi, aby som vás srdečne pozdravil v prvý deň nového roka 2017 v mene vedenia obce a zastupiteľského zboru.

Rok 2016,  s ktorým sme  sa pred niekoľkými hodinami rozlúčili zostáva už len v našich spomienkach a činoch. Prežili sme ho v každodenných radostiach i starostiach. Určite ho každý z nás napĺňal podľa svojich vlastných predsavzatí, v rodinnom, verejnom, osobnom alebo v pracovnom živote.

Na prahu nového roka sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa v uplynulom roku čo i len najmenším spôsobom pričinili o rozvoj a zveľadenie našej obce a prispeli k obohateniu jej duchovného, kultúrneho, športového i materiálneho života.

Uplynulý rok bol z pohľadu samosprávy druhým rokom štvorročného volebného obdobia rokov 2015 - 2018.

Pri tejto príležitosti sa chcem v mene poslancov obecného zastupiteľstva i v mene svojom úprimne poďakovať za pomoc a podporu, ktorú nám väčšina občanov prejavila pri riešení spoločných - obecných problémov a úloh.

Tak ako sme si spoločne predsavzali, snažili sme sa pre občanov a obec v samospráve prinášať konkrétne riešenia, ktoré zlepšia, skvalitnia služby, činnosti v samospráve, zveľadia obecný majetok, prinesú spoločenský, duchovný a kultúrny rozmer do života jednotlivca a aj celej obce. Určite vždy môže byť v tejto oblasti toho čo poskytujeme občanov viac a lepšie. A to je hlavnou spoločnou motiváciou v našej práci.

Nie menšou spoločnou úlohou je v našej obci spoločne budovať spoločenstvo, ktoré navzájom dokáže počúvať jednotlivé názory, reagovať na oprávnené potreby jednotlivcov a aj celku, pomenovať verejný záujem, ktorý budeme následne uplatňovať v rozhodnutiach, postupoch a riešeniach.

Samospráva obce dostala od vás milí spoluobčania vo voľbách  mandát spravovať obecný majetok. Táto úloha, ktorá vôbec nie je jednoduchá však musí byť, a za seba, ako aj zastupiteľstvo chcem povedať, že je najdôležitejšou spoločnou úlohou. Lebo len rozumné hospodárenie, citlivé prerozdeľovanie peňazí, s ktorými obec hospodári nám umožní napĺňať naše predsavzatia v jednotlivých oblastiach života našej obce. S radosťou môžeme konštatovať, že minulý rok bol v tejto oblasti pre našu obec úspešný. Podarilo sa nám v ekonomickej oblasti fungovaniam obce udržať trendy nastolené v roku 2015. Zlepšila sa ekonomická kondícia našej obce, znižuje sa celková zadlženosť a to nám umožňuje realizovať investičné zámery v obci. Stav, ktorý sa nám podarilo dosiahnuť je výsledkom systematickej práce, zodpovednosti za spoločný majetok, ale aj záväzok do budúcnosti pokračovať po takto vytýčenej ceste.

Tak ako som už avizoval v minulosti, neopustili sme a verím, že ani neopustíme  cestu neustáleho informovania a dialógu  samosprávy s občanmi. Lebo som vnútorne presvedčený, že len  na hodnotách pravdy a otvorenosti sa dá budovať dôvera občanov k voleným orgánom samosprávy. Dôvera pre zastupiteľstvo a aj vedenie obce je záväzkom, ale aj hlavnou motiváciou do našej spoločnej práce v samospráve.

Pri prekonávaní všetkých problémov, pri riešení vytýčených úloh, pri odpovediach na položebé otázky sme sa vždy mohli oprieť o podporu a vecné riešenie  v poslaneckom zbore, ako aj odborných komisiách zriadených pri obecnom zastupiteĺstve. Za konštruktívny prístup, za snahu problémy riešiť vecne s hlavným zámerom vyriešiť ich v prospech obce, občanov sa chcem pani poslankyniam,  pánom poslancom, ako aj členom odborných komisií poďakovať.

Moje poďakovanie patrí aj všetkým  zamestnanom obce Močenok, ktorí   svojím prístupom zásadným spôsobom prispeli k naplneniu úloh, ktoré stáli pred samosprávou obce v roku 2016.

Mojím osobným predsavzatím v práci starostu je neustála spolupráca s občanmi obce. Vždy si budem vážiť dobré a povzbudivé rady občanov, ich podporu, spoluprácu, ochotu i toleranciu. Nájsť správnu cestu si ale vyžaduje prijať veľa kompromisov, umenie presvedčiť sa navzájom o správnosti krokov a prijať spoločne správne rozhodnutia, posúdiť vopred dôsledok svojho konania a vedieť niesť aj zodpovednosť.

Som presvedčený, že spoločne  s vami,  milí spoluobčania, sa nám v samospráve našej obce podarí túto neľahkú úlohu správne realizovať v prospech nás všetkých aj v nastávajúcom  roku 2017. Čaká nás rok, v ktorom budeme riešiť úlohy v investičnej oblasti a rozvoj obce, získavania finančných prostriedkov z grantov a projektov, zabezpečovania spoločenského, kulrtúrneho, športového života v obci. Ale akokoľvek náročný bude nastávajúci rok, akékoľvek problémy prinesie, sme tu preto, aby sme ich prijímali a riešili s absolútnou zodpovednosťou.

1. január – deň, kedy začíname nový rok 2017, je aj dňom, kedy oslavujeme štátny sviatok - Deň vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Už 24 rokov Slovenská republika preukazuje každodenným životom svoju životaschopnosť a opodstatnenie svojej existencie. A toto tvrdenie platí aj napriek všetkým chybám, problémom a nedostatkom, ktoré viac či menej zasahujú do nášho k života. Preto si v prvý deň roka 2017 pripomíname aj tento sviatok.

 

 

Vážení spoluobčania!

Močenok, to sme my všetci. Preto vás všetkých pozývam aj v roku 2017 k vzájomnej spolupráci pre rozvoj našej obce, pre prospech nás všetkých. Každý zo svojho miesta môže pozitívne ovplyvniť rozvoj života v našej obci.

Sľubujem, že budem  naďalej načúvať všetkým vašim hlasom, názorom, návrhom, ktoré budú prinášať konkrétne riešenia pre konkrétnych ľudí. Lebo samospráva obce nie je len starosta, či poslanci, ale každý jeden z vás, ktorí žijete v našej obci.

Na záver mi dovoľte, aby som vám poprial zdravie, šťastie, pokoj a pohodu, úspechy v osobnom aj pracovnom živote, ale aj v našom spoločnom spolunažívaní v našej obci - v Močenku.

Želám všetkým občanom úspešný, pokojný a láskou naplnený rok 2017!

 

 

                                                                                                 Roman URBÁNIK                                                                    
                                                                                             starosta obce Močenok

 

 

  • Novoročný príhovor starostu obce 2017

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top