Titulka   >  Oznamy
publikované: 13.10.2020 15:19  //  aktualizácia: 13.10.2020 15:22  //  zobrazené: 657

Od 13. októbra platí zákaz zhromažďovania sa viac ako 6 osôb

Na Slovensku od utorka 13. októbra 2020 platí zákaz zhromažďovania sa viac ako šesť ľudí. Výnimkou sú osoby žijúce v jednej domácnosti. Rozhodla o tom v pondelok 12. októbra 2020  vláda. Dôvodom je zhoršenie pandémie nového koronavírusu v krajine.

Pracujúcim a študentom sa má podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího umožniť chodiť do práce a do školy, avšak všetky ostatné činnosti sa musia obmedziť na úplné minimum.
 
V čase aktuálne vyhláseného núdzového stavu pre druhú vlnu pandémie nového koronavírusu môže vláda v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas podľa závažnosti ohrozenia obmedziť či zakázať uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať, či zhromažďovanie na verejnosti podmieniť povoľovaním. Opatrením nie je dotknutá právomoc Úradu verejného zdravotníctva regulovať konanie hromadných podujatí, a to obmedziť či zákazať ich.

 

Zdroj:

http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=od-13-oktobra-plati-zakaz-zhromazdovania-sa-viac-ako-6-osob 

 

 

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top