Titulka   >  Video reportáže
publikované: 02.03.2017 14:13  //  aktualizácia: 31.05.2017 12:34  //  zobrazené: 2315

Obecná zabíjačka (25.2.2017)

Fašiangovú zabíjačku ukončila Močenská kapela

Obec Močenok v spolupráci s poľovníckym spolkom Močenský háj pripravila v sobotu 25. februára 2017 zabíjačku spojenú s ochutnávkou zabíjačkových špecialít. Pracovníci hospodárskeho dvora zabezpečiliv piatok 24.februára 2017 zabitie prasaťaa prípravu mäsa a výrobkov. V sobotu sa v areáli obecného úradu varila kapustnica, piekli jaternice a cigánske pečienky.Pre návštevníkov bolo okrem jedla k dispozícii aj občerstvenie v podobe vareného vína alebo čaju. „Mne sa každá akcia páči, čo robí obec.Ja som na každej akcii, či to je zabíjačka, Dni obce, Gorazdov Močenok. Varíme guláše a podobne, mňa každá akcia teší,“ zhodnotil podujatie Bohuš Pákozdy. „Voľakedy sme aj my zabíjali, veď to sa v každom dome asi robilo. No, ale už to pre nás nie je, lebo už sme starí, už to necháme pre mladých, už či si zabijú lebo nie,“ vysvetlila Mária Beňová. „Vôbec som nevedela, že sa to tu chystá, ale keď som sa to dočítala v Močenských novinách, tak hovorím mame –babi, na toto si spomínam, ráno sme vstávali, aby sme mali prstene z prasiatka a to prvé mäsko, tak to bola lahoda! Vôňa je dobrá, možno niečo aj ochutnáme,“ zaspomínala si na detstvo Mária Topercerová. „Ja rada chodím do tejto močenskej spoločnosti. Aj teraz ma už priateľky čakajú v sále.Idem si pre cigánsku, lebo určite sú všetky tieto zabíjačkové špeciality vynikajúce,“ chystala sa ochutnať zabíjačkovú ponuku Gabriela Sabová. „Veľmi rád som prijal pozvanie pána starostu v dnešný deň, aj počasie vyšlo. Ako chlapec z dediny dokážem posúdiť, že či to robia na úrovni, aj tie výrobky, ktoré tuná máte, takže musím ho pochváliť,“ zhodnotil podujatie hosť starostu MočenkaFrantišek Mrázik. Zabíjačka bola súčasťou obecných osláv fašiangov.„Na záver fašiangového obdobia sme pre našich spoluobčanov v spolupráci s poľovníckym združením Močenský háj pripravili ochutnávku zabíjačkových špecialít, k tomu, samozrejme, bohatý kultúrny program, ktorý je rozdelený do dvoch dní, do soboty a nedele. V sobotu je taká zábava s posedením a v nedeľu je to pochovávanie basy. Verím, že tohtoročný fašiang bol veselý a aj jeho záver bude veselý, aby sme sa potom na Popolcovú stredu stíšili a prišli do obdobia pôstu,“ konštatoval starosta Roman Urbánik.

Na záver dňa bolo pre návštevníkov zabíjačky pripravené posedenie v spoločenskej sále za sprievodu dychovej hudby Močenská kapela.

  • Obecná zabíjačka (25.2.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top