Titulka   >  Oznamy
publikované: 02.09.2022 09:35  //  aktualizácia: 02.09.2022 09:36  //  zobrazené: 1834

Obec Močenok získala dotáciu na výstavbu detského ihriska

Ihrisko RODINKA v Močenku

Obec Močenok získala dotáciu na výstavbu detského ihriska

Pred časom obec Močenok zareagovala na výzvu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, cez ktorú bolo možné získať dotáciu 50 000,00 € na výstavbu ekologického inkluzívneho detského ihriska. V týchto dňoch ministerstvo zverejnilo zoznam podporených žiadostí a projektov, medzi ktorými sa nachádza aj  projekt detského ihriska v obci Močenok.

Pri realizácii projektu platí podmienka finančnej spoluúčasti z vlastných zdrojov alebo z iných zdrojov najmenej vo výške 10 % z celkového rozpočtu plánovaného na uskutočnenie aktivít alebo činností, na ktoré žiadateľ žiada poskytnutie dotácie.

Prečo sa projekt volá RODINKA? „RODINKA“ je skratka od RODinný INKluzívny Areál. „RODINKA“ predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 0 do 9 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a  vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny.

Hlavným materiálom hracích prvkov je agátové drevo. Hlavný projekt tvorí 11 prvkov.                  V každom projekte musia byť 3 inkluzívne prvky, ostatné prvky sú voliteľné a môžu sa opakovať.  Deti, rodičia, starý rodičia sa môžu tešiť na pieskovisko čln, kolotoč, hojdačka hniezdo, altánok, veľká loď Nina, menšia loď Pinta, reťazové hojdačky, fitdráha, infotabuľa, lavička a smetný kôš.

S výstavbou detského ihriska sa začne po podpise zmluvy medzi ministerstvom a obcou. Ihrisko bude umiestnené v priestore medzi hrádzou a cestou – v zelenom páse,  na ulici M. R. Štefánika, kde nahradí  pôvodné hracie prvky detského ihriska.

 

Foto: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top