Titulka   >  Oznamy
publikované: 16.05.2022 10:20  //  aktualizácia: 16.05.2022 12:16  //  zobrazené: 2333

Obec Močenok, RKC Farnosť Močenok, Občianske združenie KREDIV organizujú výročný XXX. Celonárodný festival kresťanského divadla Gorazdov Močenok 2022

Festival Gorazdov Močenok už 30 rokov prináša silné témy, posolstvá a krásu vyjadrenú v umení, ktoré sú pre spoločnosť mimoriadne dôležitým nástrojom na kladenie si dôležitých spoločenských, medziľudských ale aj životných otázok.

Hlavnou myšlienkou tohtoročného festivalu sú Korene – Návrat ku koreňom.

„Je ako strom, zasadený pri vode, čo si vystiera k potoku korene...“  Jeremiáš  17,8

Program festivalu ponúka možnosť prezentácie už hotových inscenácií neprofesionálnych divadiel, detských či ochotníckych súborov z celého Slovenska. V našom záujme je podnecovať  tvorcov i interpretov k tvorivej diskusii na seminároch, či ich osloviť k novým umeleckým podnetom na workshopoch, ktoré budú viesť umelci z profesionálneho prostredia. Záujemcovia si môžu vybrať z troch ponúk  –  divadelná dielňa, výtvarno–scénografická dielňa a filmová dielňa.

  Sprievodný program festivalu GM budú tvoriť inšpiratívne výstavy slovenských umelcov, vystúpenia hudobných skupín a diskusné fóra. Festival zavŕši výročný slávnostný galakoncert, ktorého súčasťou budú ukážky z tvorivých dielní a vyhodnotenie súťažných predstavení.

Podujatie GM sa uskutoční od 17. do 24. júla 2022 v Močenku.

Divadelné súbory, ktoré majú záujem na festivale vystúpiť so svojou inscenáciou sa môžu prihlásiť do 15. júna 2022 prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.krediv.sk

Záujemcovia o tvorivé dielne sa môžu prihlásiť do 15. júna 2022 prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.krediv.sk. Tvorivé dielne sa uskutočnia v termíne od 18. do 20. júla 2022.

Pozývame Vás aj na duchovnú obnovu, ktorá bude prebiehať od 17. do 19. júla 2022

Vyvrcholením festivalu bude Slávnostný galakoncert 23. júla 2022 večer

a Pontifikálna sv. omša 24. júla 2022 dopoludnia, ktorá bude za účasti

J. Ex. Mons. Františka Rábeka - ordinára OS a OZ SR a J Ex. Mons. Viliama Judáka,
nitrianskeho diecézneho biskupa.

Tešíme sa na spoločné stretnutie plné kreativity a dobrej nálady!

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top