Titulka   >  Video reportáže
publikované: 15.01.2016 08:00  //  aktualizácia: 10.02.2016 23:13  //  zobrazené: 768

Novoročná kapustnica sa podarila

V sobotu 9. januára privítali rok 2016 Novoročnou kapustnicou členovia združenia Rodina je viac v spolupráci s Kresťanskodemokratickým klubom. Už 5. ročník podujatia určený pre všetkých záujemcov o dobrú zábavu a tradičné zabíjačkové špeciality sa konal na futbalovom štadióne.

Partia organizátorov tu pripravovala zabíjačkové dobroty a varila čaj a víno. Všetkých návštevníkov aj hostí privítal jeden z hlavných organizátorov podujatia Ing. Marek Mesároš: „Našťastie nám neprší, ráno sme síce trošku zmokli a pripravili sme výrobky - jaternice, kapustnicu, pečené mäso, podbradky, takže návštevníci ich môžu ochutnať. Pre deti sme pripravili detský kútik. Celé je to v podstate preto, aby sme troška tie tradície tak navrátili, lebo tie zabíjačky postupne vymierajú.“

Čerstvé zabíjačkové špeciality, pre deti čaj a pre dospelákov varené vínko vynikajúco doplnil kultúrny program, o ktorý sa postaralo Komorné sláčikové trio a Močenskí speváci. Obe telesá predstavili svoj bohatý repertoár a zlepšili atmosféru podujatia, s ktorou boli spokojní aj hostia, pretože pravidelne navštevujú akcie organizované združením Rodina je viac. „Ľudia vedia, že tie akcie sú kvalitné, dobré, že sa tu zabavia, že patrí k tomu aj nejaký ten guláš alebo jaternica, ale stretnú sa medzi sebou ľudia, zabavia sa, porozprávajú sa, patrí to k takému vytváraniu spoločenstva v dedine. Práve som s vašim starostom hovoril o tom, že obce prestávajú byť spoločenstvami a to je chyba. Prestávajú sa ľudia na ulici zdraviť, veľká chyba. Jednoducho obec je obec a vždy mala svoje špecifiká. Močenok je veľká obec, ktorá má takmer 5000 obyvateľov a vytvára spoločenstvo a to si treba jednoducho stále uvedomovať a takto sa k tým akciám aj stavať, navštevovať ich, povzbudzovať jeden druhého,“ myslí si poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ing. Marián Radošovský. „Je nevľúdne počasie, ale prišli vľúdni ľudia a to je pre túto obec signifikantné, že vždy keď sem prídem, tak sa tu stretnem so zaujímavými a dobrými ľuďmi a som rád, že rozvíjajú novú tradíciu - novoročnú, alebo januárovú zabíjačku. To je vždy dôležité a dobré, aby sa ľudia mohli stretávať, aby človek mal blízko k človeku,“ doplnil poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ing. Pavol Abrhan. „Ja sa veľmi teším z tohto podujatia, som rád, že ľudia ako Marek Mesároš, ale aj mnohí ďalší sú ochotní podujať sa, zorganizovať nejakú zabíjačku, podeliť sa s ľuďmi, pomôcť tak dobrej nálade aj kultúre v obci. Tu vidíme, že aj ľudia, ktorí možnože aj nemajú nazvyš sú ochotní sa podeliť a rozdať a to je krásne,“ pochvaľoval si podujatie podpredseda KDH Ing. Miloš Moravčík.

Spokojnosť vyjadrili aj návštevníci podujatia, mnohí z nich aj s rodinami navštevujú Novoročnú kapustnicu každoročne. „Chodievam každý rok, je to dobré, páči sa mi to. Je tu dobrá zábava, dobrá kapustnica, dobré varené víno,“ netajil spokojnosť Jozef Lenčéš. „Kapustnica je veľmi dobrá, zabíjačková pravá, ja si to ešte pamätám z detstva, že každý rok sme zabíjali, ale už teraz to takto neni, ale je to niečo úžasné,“ pridal sa aj Jaroslav Kováč. „Veľmi sa mi tu páči ako tradične, kvalitné zabíjačkové špeciality a okrem toho aj hudba pekná, hostia sú príjemní, no proste nedá sa nič hovoriť okrem toho, že je to pekné,“ zakončil debatu Ľudovít Kompas.

Organizátori podujatia pripravovali dobroty pre návštevníkov od skorého rána. Už od 6 ráno pracovali, aby mali všetky výrobky hotové, keď prídu návštevníci. „Sme taká zohratá partia 10 - 15 ľudí, ktorí vždy prídu a veľmi radi pomôžu a berieme to nie ako prácu, ale ako zábavu, také odreagovanie sa. Títo ľudia pomáhajú aj na iných akciách, ktoré robíme, takže je to už taký zohratý kolektív, kde každý vie, čo má robiť,“ chválil svojich kolegov Ing. Marek Mesároš. Akcia na futbalovom štadióne vďaka dobrej nálade a skvelej ponuke špecialít trvala až do večerných hodín.   

  • Novoročná kapustnica sa vydarila

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top