Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 30.11.2022 21:26  //  aktualizácia: 02.12.2022 07:49  //  zobrazené: 1829

Na turnaji „Z malých kopačiek do veľkých" nechýbali Vracovčania

V sobotu 26. novembra 2022 ožila močenská športová hala po takmer troch rokoch nútenej prestávky opäť futbalom. Spolu 140 detí v kategóriách mladších prípraviek, starších prípraviek a mladších žiakov odohralo turnaj „Z malých kopačiek do veľkých“ vo veľmi priateľskej atmosfére. Pozvanie od domáceho futbalového klubu prijali hostia z družobného mesta Vracov a s účasťou neváhali ani mužstvá FK Slovan Duslo Šaľa, ŠK Veľké Zálužie, či FK Vlčany. Ako prví nastúpili na palubovku najmenší z Močenku a Šale, hráči do 9 rokov, po nich prípravka staršia – do 11 rokov. Neskôr sa k turnaju pridali aj futbalisti z Moravy a kategória mladších žiakov – do 13 rokov. Z domáceho klubu preukázali najväčšie oduševnenie mladší prípravkári pod vedením trénera Samueala Skalického a nad ich sily boli iba hráči Veľkého Zálužia, ktorí sa tak stali víťazmi práve vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu.

Poradie v kategórii U9 - mladšia prípravka:

1. ŠK Veľké Zálužie - 6 bodov, skóre 5:6

2. FK Močenok - 6 bodov, skóre 9:2

3. FC Vracov/Bzenec - 3 body, skóre 4:4

4. FK Slovan Duslo Šaľa - 3 body, skóre 1:7

Strelecky sa najlepšie darilo v tejto kategórii domácemu hráčovi - Števkovi Žigárdimu, ktorý dal gól v každom zápase, v jednom dokonca tzv. „hatrick“. Najlepším hráčom sa stal Matúš Kovačič z Veľkého Zálužia a ako najlepší brankár bol vyhlásený Marek Štepán z Vracova.

O niečo menej sa darilo staršej prípravke FK Močenok, ktorá nastúpila so širokým kádrom a priestor tak dostal každý jeden hráč. Po dvoch prehrách odohrali vyrovnaný zápas s Vlčanmi, ktorý rozhodol v poslednej sekunde zápasu gólom z priameho kopu Matúš Tóth. Aj v tejto kategórii sme boli svedkami mnohých gólov a následne z nich aj veľkej radosti. Tú najväčšiu mali na konci chlapci a dievčatá zo Šale, ktorí turnaj ovládli docela jednoznačne.

Poradie v kategórii U11 - staršia prípravka:

1. FK Slovan Duslo Šaľa - 9 bodov, skóre 12:1

2. ŠK Veľké Zálužie - 6 bodov, skóre 7:5

3. FK Močenok - 3 body, skóre 6:12

4. FK Vlčany - 0 bodov, skóre 4:11

Gólovo sa najviac darilo Martinovi Turianovi z víťazného tímu, herne sa zaskvel Simon Bíro z Veľkého Zálužia a iba jediný gól za svoj chrbát pustil brankár Emil Bartovič zo Šale.

Po vyhodnotení prípraviek bola na programe ešte štvorica zápasov mladších žiakov. Zverenci Mirky Holubovej sa strelecky nedokázali presadiť a obsadili tak na turnaji 4. miesto, hoci uhrali remízu s neskorším víťazom v tejto kategórii – FC Vracov. Za mužstvá U13 mohli nastúpiť aj hráči z prípraviek, čo napokon niektoré tímy aj museli využiť. V tom čase už totiž prebiehal aj úvodný tréning Výberu ObFZ Nitra U13, do ktorého boli vybraní z Močenku Lukáš Klinka a Sebastian Rábek.

Poradie v kategórii U13 - mladší žiaci:

1. FC Vracov/Bzenec - 7 bodov, skóre 6:2

2. FK Slovan Duslo Šaľa - 6 bodov, skóre 8:4

3. ŠK Veľké Zálužie - 3 body, skóre 3:7

4. FK Močenok - 1 bod, skór 0:4

Medzi deťmi do 13 rokov sa stala najlepšou strelkyňou Nina Mešťáneková zo Šale, najlepším hráčom bol Adam Hrnko z Veľkého Zálužia a za najlepšieho brankára bol vyhlásený Tomáš Hrabec, ktorý chytal za FC Vracov.

Za preukázanú snahu a predvedené športové výkony si však každý jeden futbalista odniesol úprimný potlesk, kopec futbalových zážitkov a na pamiatku aj zaslúženú medailu. Množstvo pozitívnych ohlasov na usporiadanie tohto turnaja potešilo organizátorov a dáva predpoklad na pokračovanie podobných akcií aj v budúcnosti. Vedenie futbalového klubu týmto ďakuje za pomocnú ruku, ktorú pri organizovaní turnaja podala obec Močenok a rodičia domácich hráčov.

Poďakovanie patrí aj Jane Lenčéšovej, ktorá zabezpečila časť občerstvenia pre účastníkov turnaja. 

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

Matej Šimko

 

Fotografie z podujatia si môžete pozrieť v galérii. Foto: Peter Sýkora

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top