Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.12.2016 14:42  //  aktualizácia: 20.01.2017 12:33  //  zobrazené: 808

Močenský rodák šéfredaktorom Katolíckych novín

Močenský rodák šéfredaktorom Katolíckych novín 

Veľká časť obyveteľov našej obce pozná najstarší a najväčší katolícky týždenník Katolícke noviny. Od jeho vzniku v roku 1849 sa však zrejme nestalo, že by bol jeho šéfredaktorom rodák z Močenku. Vdp. Igora Hanka do tejto funkcie odsúhladil Výbor Spolku svätého Vojtecha 20. septembra 2016. "Na túto ponuku som nepovedal nie, ale vzal som si čas na rozmyslenie. To, či som sa rozhodol správne, najlepšie posúdia čitatelia Katolíckych novín. Chceme osloviť vekovú skupinu od malých detí až po tých najstarších. Snažíme sa reagovať na aktuálne podnety, ktoré nám dáva Svätý otec, katolícka Cirkev..." vyjadril svoje očakávania Igor Hanko.

Náš rodák slúžil v kostole svätého Klimenta svätú omšu pri príležitosti zlatej svadby svojich rodičov. "Manželstvo je krásna inštitúcia ale často veľmi náročná. Ak sú to manželia, ktorí veria v Pána Boha, tak jeho pomoc im pomáha prekonávať ťažkosti. Manželstvo bez ťažkostí neexistuje. Ja si veľmi vážim na mojich rodičoch, že to nikdy nevzdali. S vierou pokračovali ďalej a dožili sa až tohto krásneho jubilea. To by som chcel popriať všetkým manželom,"  zaželal vdp. Igor Hanko. 

  • Močenský rodák šéfredaktorom Katolíckych novín

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top