Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 14:44  //  aktualizácia: 06.07.2017 14:20  //  zobrazené: 825

Míľa pre mamu po prvýkrát v Močenku

Močenok sa zapojil do podujatia Míľa pre mamu

Obec Močenok sa v tomto roku po prvý raz zapojila do celoslovenskej akcie pod názvom Míľa pre mamu. Je to podujatie organizované pri príležitosti sviatku Dňa matiek.Konalo sa v sobotu 13. mája 2017. Zapojiť sa doň mohli mamičky s deťmi alebo celé rodiny. Pre všetkých návštevníkov bol v areáloch kultúrneho strediska, základnej školy a v parku pripravený pekný kultúrny program v podaní škôlkarov. Po ňomnasledovali zaujímavé aktivity. V prvom rade to bolo symbolické spoločné prejdenie míle.Potom prebiehali súťaže, hry a veselé úlohy na niekoľkých stanovištiach. „Ja si myslím, že je to veľmi dobrá myšlienka.Určite je to krásne podujatie pre mamičky s deťmi. Som veľmi rada, že sa niečo takéto robí v Močenku.Veľmi sa teším,“ tešila sa mamička dvoch detí Petra Šimková. „Veľmi sa nám tu páčilo a dúfame, že sa to bude konať aj na budúci rok,“ teší sa Katarína Benčíková. „Podujatie je veľmi pekné:mama je vždy len jedna, niečo pre ňu treba urobiť. Urobia niečo deti pre mamy a niečo mamy pre deti.Strávime spolu trošku viac času. Sú tu pekné stanovištia, pekné hry, počasie nám vyšlo, je to fajn a ďakujeme,“ zhodnotila Monika Ternerová.

Pestrý program podujatia prilákal účastníkov a pre mnohých urobil z obyčajnej soboty sobotu zaujímavú a veselú.„Je to celoslovenské podujatie a my ako Materské centrum Lienka Močenok sme sa rozhodli tiež zapojiť. Je to v podstate pre mamy, takže sú tu vystúpenia detí z materskej školy, máme takú akože „míľu“, ktorú sme si prešli s rodičmi a deťmi a potom ešte osem rôznych aktivít, ktoré si mohli rodičia s deťmi vyskúšať. Na záver dostali odmeny, aj sladké a aj niečo užitočné,“ podrobne vysvetlila Ivana Lencsésová z MC Lienka v Močenku. „Do Míle pre mamu sme sa zapojili prvýkrát. Ďakujem všetkým, ktorí pomohli obci zabezpečiť toto podujatie, a myslím si, že na to, že to bolo prvýkrát, a na to, aké bolo počasie predpoludním, sem prišlo dosť ľudí. Zapojilo sa 161 účastníkov a myslím, že na budúci rok sa podarí toto podujatie zorganizovať opäť,“ bol s priebehom podujatia spokojný aj Peter Sýkora za obec Močenok, ktorá bola hlavným organizátorom podujatia.

Záver podujatia patril odovzdávaniu drobných spomienkových predmetov detičkám i mamičkám.Za ochotu pomôcť srdečne ďakujeme združeniu Rodina je viac, OZ Rubín a MC Lienka, ktorí pomohli zabezpečiť zdarný priebeh celého podujatia. 

  • Míľa pre mamu po prvýkrát v Močenku

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top