Titulka   >  Video reportáže
publikované: 10.06.2015 12:00  //  aktualizácia: 10.09.2015 14:09  //  zobrazené: 384

Kontajnery na cintorínoch

Nové kontajnery na cintorínoch

 

Približne od začiatku júna 2015 naša obec zmenila systém vývozu cintorínskeho odpadu. Veľkokapacitné kontajnery umiestnené na oboch cintorínoch vymenila za menšie uzatvárateľné typy kontajnerov. „Na cintorínoch boli vymenené vaničkové kontajnery za 1 200 litrové. Sú určené na triedenie cintorínskeho odpadu. Sú dva druhy, do hnedého kontajnera sa bude dávať rastlinný materiál a do čierneho ostatný komunálny odpad,“ informoval vedúci útvaru služieb a investičnej výstavby Miroslav Lóži. Vývoz pôvodných  veľkokapacitných kontajnerov má obec zazmluvnený v rámci Ponitrianskeho združenia obcí pre separovaný zber, ktorého je členom. V rámci zmluvy bude z obce vyvezený určitý počet naplnených vaničkových kontajnerov, všetky ďalšie kontajnery nad limit zmluvy si musí obec priplatiť. Zo skúseností z uplynulých zberov vyplýva, že obec ich spotrebuje v zbere veľkoobjemového a drobného stavebného odpadu, ktorý sa realizuje dvakrát ročne. Preto sa vedenie obce rozhodlo zaužívaný systém zmeniť a kontajnery vymeniť za menšie. Na hornom cintoríne  je nových kontajnerov umiestnených 6 a na dolnom sú 4. Ich vývoz bude realizovaný pravidelne každý týždeň.

 

Zber a vývoz odpadu sa týka aj zberného miesta zeleného odpadu v Úzkej ulici. V tomto mieste sa od občanov odoberá zelený bioodpad a konáre 2x týždenne – vždy v stredu a sobotu. Pracovník na to určený riadi vykladanie zberaného materiálu v zbernom mieste tak, aby sa ho zmestilo čo najviac a aby sa dal neskôr jednoducho vyskladniť. Niektorí občania sa však v poslednom čase rozhodli prinášať odpad kedykoľvek a zložiť pred bránou zberného miesta. Obec sa preto rozhodla na toto miesto umiestniť fotopascu, aby príslušníci polície dokázali zistiť, kto tvorí pred bránou zberného miesta čierne skládky.

  • Nové kontajnery na cintorínoch

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top