Titulka   >  Video reportáže
publikované: 03.11.2017 08:29  //  aktualizácia: 09.11.2017 14:47  //  zobrazené: 1590

Konala sa pasportizácia dopravného značenia v našej obci

Konala sa pasportizácia dopravného značenia v našej obci

V uplynulých mesiacoch obec Močenok pristúpila ku kontrole a posúdeniu efektivity dopravného značenia na miestnych komunikáciách v obci, k takzvanému pasportu dopravného značenia. Pasport pre nás vykonáva spoločnosť STOMON z Nových Zámkov. „Jeden zo základných dokumentov, ktoré má obec mať vo svojom portfóliu je aj pasport dopravného značenia miestnych komunikácií. My sme k tomuto úkonu pristúpili v predchádzajúcom období, kedy sme vybrali firmu spôsobilú vykonávať takúto pasportizáciu a už prešla aj prvým pripomienkovaním,“ oznámil starosta obce Roman Urbánik. Zástupcovia spoločnosti STOMON vykonali podrobnú obhliadku všetkých miestnych komunikácií a posúdili, kde by bolo vhodné dopravné značenie ponechať v pôvodnom stave a kde by sa prípadne zišla zmena. Svoje návrhy spracovali v projektovej dokumentácii. „Obsah predmetnej projektovej dokumentácie je evidencia, zhodnotenie technického stavu a posúdenie adekvátnosti terajšieho trvalého dopravného značenia a tiež návrh na doplnenie nového trvalého dopravného značenia a dopravných zariadení v obci Močenok.

Cieľom návrhu je zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky v intraviláne obce pri rešpektovaní súčasných priestorových podmienok. Možno konštatovať, že celkový stav dopravného značenia v obci je v podstatnom rozsahu vyhovujúci, ale v záujme bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je potrebné vykonať určité opatrenia smerujúce ku zvýšeniu bezpečnosti. Dopravné značenie na regionálnej ceste v obci vykazuje chýbajúce označenie hlavnej cesty a dopravné značenie na miestnych komunikáciách vykazuje chýbajúce dopravné značenie a dopravné zariadenie,“ vyjadrila sa k problematike zástupkyňa spoločnosti STOMON pani Prešinská. O výsledkoch svojich zistení rokovali zástupcovia spoločnosti uskutočňujúcej pasport s poslancami obecného zastupiteľstva a vedením obce. „Mňa zaujalo odborné stanovisko, ktoré hovorí o tom, že odporúčajú urobiť ulicu Kakava ako jednosmernú ulicu. My sme o tejto myšlienke už hovorili v roku 2016, kedy sa občania postavili k takémuto riešeniu nedostatočne, neposlali nám naspäť návratky a tak sme v ďalšom postupe nepokračovali. Znovu sa prihovárame k tomu, aby ľudia vyjadrili svoj názor, že či by súhlasili s tým, aby ulica Kakava bola jednosmerná. Z hľadiska bezpečnosti a dopravnej obslužnosti by to bolo pre túto časť veľmi dobré riešenie. Ak by nám ľudia v mesiaci november oznámili svoje stanovisko, my sa potom budeme rozhodovať aj na základe ich názoru,“ doplnil starosta Urbánik. Zmeny v dopravnom značení v obci by sa mali na základe vypracovanej a schválenej  projektovej dokumentácie realizovať v nasledujúcom kalendárnom roku.

  • Konala sa pasportizácia dopravného značenia v našej obci

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top