Titulka   >  Oznamy
publikované: 14.03.2022 10:01  //  aktualizácia: 14.03.2022 10:04  //  zobrazené: 3057

Informačný systém na rezerváciu ubytovania pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine

Rezort dopravy pripravil v spolupráci zo Združením miest a obcí Slovenska informačný systém, ktorý bude slúžiť na rezerváciu ubytovania pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. V systéme budú všetky štátne zariadenia, ako aj zaregistrované hotely a penzióny.

Informačný systém bude fungovať podobne ako aplikácie na rezervovanie dovolenky v hoteloch, vďaka čomu budeme mať neustále aktuálne informácie o dostupných kapacitách naprieč Slovenskom.

,,Ubytovanie budú ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine, sprostredkovávať priamo z infopointov zamestnanci rezortu dopravy a ďalší vyškolení ľudia. Všetky štátne ubytovacie zariadenia a hotely budú pod jednou strechou, pričom voľné kapacity sa budú zobrazovať v reálnom čase,“ vysvetlil Andrej Doležal, minister dopravy a výstavby.

V systéme budú všetky štátne ubytovacie zariadenia, zaregistrovať sa doň môžu ale aj hotely, penzióny či ubytovne, ktoré majú záujem poskytnúť svoje služby. Urobiť tak môžu na web stránke https://pomocpreukrajinu.sk/sk.

Ubytovanie budú koordinovať priamo z infopointov v Michalovciach a Humennom zamestnanci rezortu dopravy a ďalší vyškolení ľudia z rezortu vnútra, ako aj zo ZMOSu. Tí zabezpečia odídencom ubytovanie v konkrétnom zariadení, vybavia rezerváciu a poskytnú im všetky dôležité informácie. Informačný systém bude neverejný, ubytovanie bude koordinované z infopointov (veľkokapacitných centier), ktoré budú fungovať 24 hodín/7 dní v týždni.

Ubytovacie zariadenia budú mať možnosť žiadať od odídencov aj doplatok za ubytovanie či stravu. V profile ubytovacieho zariadenia však musí byť jednoznačne uvedené, v akej výške tento doplatok bude. Systém tiež bude evidovať aj možnosti ubytovania pre ľudí s domácimi zvieratami.

Upozorňujeme, že hotely, penzióny a ďalšie súkromné ubytovacie zariadenia budú môcť žiadať o príspevok za ubytovaných utečencov aj spätne, podmienkou je, že odídenec musí mať Doklad o tolerovanom pobyte.

 

Zároveň upozorňujeme, že dostupnosť voľných lôžok v ubytovacom zariadení po registrácii je online zdieľaná a preto je potrebná pravidelná aktualizácia pri každom ubytovaní a odubytovaní.

 

Zdroj:

Ministerstva dopravy SR

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top