Titulka   >  Oznamy
publikované: 24.08.2021 12:07  //  aktualizácia: 24.08.2021 12:09  //  zobrazené: 2253

Informácia pre záujemcov na súťaž vo varení guláša, pečení smotanového koláča a jarmočníkov na predaj svojho tovaru

Obec Močenok pripravuje DNI OBCE 2021 - Pozýva preto záujemcov na súťaž vo varení guláša, pečení smotanového koláča a jarmočníkov na predaj svojho tovaru.

Dni Obce Močenok sa budú konať 9.-12. septembra 2021 v areáli kultúrneho strediska v Školskej ulici.

Jarmok sa uskutoční v sobotu 11. septembra 2021 popoludní. Pre jarmočníkov budú pripravené miesta na postavenie stánkov, alebo predajných stolov. Miesta na predaj nie sú spoplatnené.

Informovať a prihlásiť sa môžete na tel. čísle 0907/759 854 (prípadne pošlite SMS), alebo na mailovej adrese: televiziamocenok@gmail.com

 

-XIII. ročník súťaže vo varení guláša Močenský kotlík

Miesto konania: areál kultúrneho strediska v Školskej ulici

Dátum konania: 11.09.2021, prezentácia od 9.00 h

Pravidlá súťaže:  Družstvo sa skladá aspoň z troch členov. Organizátor zabezpečí priestor na varenie, 100 misiek a lyžíc, chlieb, drevo na kúrenie a možnosť odberu pitnej vody. Na požiadanie si môžu družstvá požičať dve lavičky a stôl, ktoré sú povinní vrátiť usporiadateľovi najneskôr do 22.00 h. Prístup k elektrine organizátor jednotlivým súťažiacim vzhľadom na možnosti areálu nezabezpečuje.

Súťažiaci si sami zabezpečia: kotlík, stojan (v prípade voľného ohňa podložku proti spáleniu trávy), náradie na prípravu dreva, náradie na varenie a suroviny na prípravu, prístrešok podľa vlastného uváženia.

Každému družstvu bude náhodne pridelené poradové číslo pri preberaní vzorky uvareného guláša na hodnotenie porotou. Na hodnotenie pre porotu sa odovzdávajú vzorky gulášov v miskách pridelených organizátorom. Postupnosť odovzdávania vzoriek k degustácii na určené miesto si súťažiaci určujú  po vzájomnej dohode s organizátormi.

Príprava jedál:  Všetky suroviny si zabezpečujú súťažiaci a sú za ich kvalitu a hygienickú bezchybnosť plne zodpovední!!! Súťažiaci majú k dispozícii čas na varenie do 15.00 h.

Hodnotenie: Každé družstvo dostane za účasť pamätný list a malý darček, víťaz dostane aj diplom a cenu.

 

-IX. ročník súťaže v pečení tradičných smotanových koláčov - „Smatankový koláč“

Miesto konania: areál kultúrneho strediska v Školskej ulici

Dátum konania: 11.09.2021, prezentácia od 9.00 h

Pravidlá súťaže: Upečené smotanové koláče prinesú súťažiaci v priebehu dopoludnia (najneskôr do 12.00 h) do budovy kultúrneho strediska, kde ich prevezmú organizátori.

Každej súťažiacej/ súťažiacemu bude pridelené poradové číslo, pod ktorým bude porota hodnotiť kvalitu koláča. Všetky suroviny si zabezpečujú súťažiaci a sú za ich kvalitu a hygienickú bezchybnosť plne zodpovední.

 

Hodnotenie: Všetci účastníci súťaže dostanú pamätný list a malý darček, víťaz dostane aj diplom a cenu.

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top