Titulka   >  Oznamy
publikované: 30.04.2019 07:43  //  aktualizácia: 30.04.2019 07:44  //  zobrazené: 1554

Informácia pre podnikateľskú verejnosť k e-Kase

 

Daňový úrad Nitra  upozorňuje podnikateľskú verejnosť,   že novelou zákona o elektronickej registračnej pokladnici č. 368/2018 Z.z.  sa zavádza  od 1.7.2019 nová forma  elektronickej registračnej pokladnice tzv. on-line registračná pokladnica.  Podnikatelia ktorí  evidujú tržbu v registračných pokladniciach, musia do 30.6.2019  podať elektronicky prostredníctvom osobnej internetovej zóny žiadosť  o pridelenie kódu pokladnice e-Kasa klient z dôvodu že končí platnosť používania  ERP (elektronická registračná pokladnica).  

 

Kompletný postup prechodu na eKasu  je  upravený na Portáli finančnej správy, je zreteľný, sprevádzaný grafickými ukážkami a  nájdu ho všetci podnikatelia priamo na portáli finančnej správy v časti eKasa – podnikatelia.

 

Na základe uvedenej novely zákona Daňový úrad Nitra a jeho organizačné zložky vyzývajú podnikateľov, aby čo najskôr  požiadali o pridelenie kódu pokladnice e- Kasa elektronicky. Vyhnú sa tak potenciálnemu náporu počas posledných júnových dní.  Pokladnicu si totiž po pridelení kódu do 1. júla zinicializujú kedykoľvek podľa vlastného uváženia a bez zbytočnej časovej tiesne.

 

            Všetky potrebné informácie  sú obsiahnuté na PORTALI FINANČNEJ SPRAVY   na    www.financnasprava.sk

  

 

 

 

 

 

                                                                                              Ing.  Radoslav Uharka v.r.

                                                                                                          riaditeľ

                                                                                                  Daňový úrad Nitra

 

 

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top