Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.02.2017 13:16  //  aktualizácia: 20.02.2017 12:42  //  zobrazené: 1743

II. ročník Obecného plesu

Plesová sezóna v Močenku je otvorená

V Močenku otváralv tomto roku plesovú sezónuobecný ples. Podujatie zorganizovalo vedenie obce v sobotu 21.januára 2017 v spoločenskej sále obecného úradu. V poradí druhý obecný ples otvoril privítaním hostí a príhovorom starosta Močenka Roman Urbánik. Nasledovali zábava a program v podaní folklórnej skupiny Sečkár z Močenka. „Na tomto druhom močenskom obecnom plese sa nám veľmi dobre vystupovalo, myslím si, že nálada bola veľmi dobrá, a dúfam, že sme k nej prispeli aj my ako súbor,“ popísala dojmy z vystúpenia vedúca súboru Sečkár Lívia Leššová. Najmä do tancahrala na plese hudobná skupina Milkivej. „Aj keď sme prvýkrát ako kapela na plese v Močenku, nálada je výborná, čo vždy vyburcuje kapelu k lepším výkonom. Myslím, že zatiaľ je spokojnosť z oboch strán – zo strany publika aj zo strany kapely je vynikajúca. My týmto plesom vlastne otvárame našu plesovú sezónu, ktorá bude tento krát trošku dlhšia, pretože fašiangy trvajú až do konca februára,“ povedal kapelník skupiny Milkivej Marek Bielik.

Okrem hudby boli pre návštevníkov plesu pripravené večera, torta a  tombola. Súčasťou programu bola aj ochutnávka močenských vín od Miroslava Pápaya. „Rozdelili sme to na vína mladé, ročník 2016, až po archívne vína do roku 2011. Niekto má rád mladé vína, niekto staršie, takže smeponúkli širšiu škálu, aby ľudia mohli ochutnať. Reakcie boli aj pozitívne, aj kritické.To som aj čakal, lebo tie vína nie sú všetky ideálne, majú svoje chyby a vidieť, že močenská vinárska obec je znalá a skúsená, pretože kde bola nejaká chyba, ľudia to našli a hneď mi to povedali,“ konštatoval s úsmevom vinár Miroslav Pápay.

Plesu sa zúčastnil aj starosta Hornej Kráľovej Emil Rábek:„Bol som pozvaný pánom starostom na tento ples a myslím, že sa ples vydaril. To je podstatné, aby sa ľudia stretávali, mali sa radi a mali k sebe bližšie.“ „Je tu veľmi pekné prostredie, príjemná atmosféra a je to také uvoľnené, super sa tu cítime,“ zhodnotila atmosféru plesu Darina Pápayová. „Druhý ročník obecného plesu ma veľmi príjemne prekvapil hudbou, osvetlením, narežírovaním stolov a celý tento ples je na vysokej úrovni. Ďakujem pánovi starostovi, že to takto spravil,“ vyjadril svoj názor na organizáciu plesu Štefan Rábek.

Neskoro v noci bilancovalkončiacisa druhýročník obecného plesu starosta Močenka Roman Urbánik: „Myslím si, že po minulom ročníku, kedy sme si nastavili určité pravidlá a určitý formát obecného plesu, satohtoročný zatiaľ odvíja podľa našich predstáv.Je to naozaj ples Močenčanov, pre Močenčanov a pre ľudí, ktorí Močenku určitým spôsobom pomáhajú. Tak ako vnímam reakcie ľudí, myslím si, že na plese sa im zatiaľ páči a že sme zvolili aj dobrú muziku, aj dobré jedlo, aj dobré víno, aj príjemnú zábavu.“ Vedenie obce plánuje zorganizovať aj tretí ročník obecného plesu. Konať sa máv sobotu 20. januára 2018.

  • II. ročník Obecného plesu

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top