Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.01.2016 13:39  //  aktualizácia: 14.01.2016 13:44  //  zobrazené: 1407

Eduard Lacko poverený riadením ZŠ

S účinnosťou od 1. januára 2016 tohto roku vymenoval starosta obce PaedDr. Roman Urbánik do vedenia základnej školy zastupujúceho riaditeľa povereného riadením školy, stal sa ním Mgr. Eduard Lacko. „Na základe právnej úpravy, ktorá platí od septembra 2015 som využil možnosť a rozhodol som sa nevymenovať kandidáta, ktorý získal najvyšší počet hlasov za riaditeľa školy. Na základe ďalšieho postupu, keďže mi pani riaditeľka oznámila, že už po 1. januári 2016 nechce ďalej pokračovať v zamestnaneckom pomere, bolo potrebné túto situáciu riešiť a preto som v zmysle zákona poveril na pol roka riadením školy kandidáta, ktorý skončil na druhom mieste,“ spresnil informácie o zastupujúcom riaditeľovi poverenom riadiť školu starosta Roman Urbánik.

Eduard Lacko sa svojej funkcie naplno ujal po vianočných školských prázdninách 11. januára 2016. Zoznámil sa nielen so školou, ale aj s kolektívom pedagogických a nepedagogických zamestnancov a so žiakmi. „Musím povedať, že táto škola má naozaj veľmi dobré meno. Organizácia, ktorá tu bola, bola vyložene dobrá. Ja z môjho pohľadu by som chcel povedať len toľko, že budem stavať na týchto skúsenostiach, na týchto výsledkoch a chcel by som mojou troškou prispieť k tomu, že škola by sa posunula ešte kúsok dopredu. Môj prvý dojem je, že deti sú veľmi zlaté, chápavé, vnímavé, včera sme mali pracovnú poradu s kolegyňami a kolegami, kde sme si povedali hlavné zásady a hlavné princípy, ktoré budem vyžadovať a načrtol som ďalšiu perspektívu rozvoja tejto školy,“ zhodnotil prvé dojmy zo školy a jej chodu Eduard Lacko.

Prvý krok k zlepšeniu poverený riaditeľ už stihol urobiť tým, že zabezpečil wifi pokrytie pre tretí pavilón školy a pavilón jedálne a školského klubu. Rozšírenie by sa malo zrealizovať v najbližších týždňoch. Učitelia tak môžu mať niektoré pomôcky na vyučovanie v elektronickej forme. „Druhý moment je ten, že sme začali pracovať na žiackom parlamente. To znamená zorganizovať žiakov, ktorí sú schopní prenášať požiadavky ostatných žiakov na vedenie školy, tak sme to rozbehli. Bude to mať na starosti pani učiteľka, ktorá bude zodpovedná za koordináciu týchto krokov. Vyhlásili sme aj súťaž o najlepšiu triedu, kde by sme na konci školského roka dali tej najlepšej triede nejakú sladkosť, nejakú tortu za ich podiel na výsledkoch školy. Budú sa tam zahŕňať napríklad výsledky zberu, čistota a poriadok po 6. hodine a rôzne iné prvky, ktoré docibríme,“ spresnil poverený riaditeľ Eduard Lacko.

Poverený riaditeľ plánuje intenzívne rozvíjať aj kladný vzťah detí k prírode – plánuje napríklad  inštaláciu 500 litrového akvária v druhom pavilóne školy, o ktoré sa budú môcť žiaci starať, alebo malé terárium s korytnačkami v prvom pavilóne školy. Po vyriešení všetkých bezpečnostných prvkov, ktoré musia byť v tomto prípade dodržané budú akvárium aj terárium nainštalované na chodbách pavilónov. Eduard Lacko je vedením školy poverený na prvý polrok tohto kalendárneho roka, dovtedy sa však musí uskutočniť výberové konanie a voľba nového riaditeľa, alebo riaditeľky školy. „V zákonnej lehote sme vyhlásili ďalšie kolo volieb s tým, že uzávierka je v mesiaci január prihlášok, následne zasadne rada školy a budeme postupovať v zmysle platných právnych noriem,“ doplnil starosta Urbánik. V priebehu druhého polroka tohto školského roka by sme tak už mohli spoznať nového riaditeľa školy, ktorý sa svojej funkcie zhostí na najbližšie roky.

 

 

  • Eduard Lacko poverený riadením ZŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top