Titulka   >  Oznamy
publikované: 19.09.2019 08:14  //  aktualizácia: 20.09.2019 10:53  //  zobrazené: 3286

Dni obce 2019

V dňoch 12. septembra 2019 až 15. septembra 2019 usporiadala obec Močenok pri príležitosti sviatku Povýšenia sv. Kríža XVII. ročník Dní obce Močenok. Úspešný ročník s bohatým programom bol plný dobrej hudby, tanca a zábavy. Ľudia si mohli okrem iného vypočuť dychovú hudbu, pozrieť si moderné tance a zároveň sa stretnúť a porozprávať pri dobrom jedle.

Odovzdávanie ocenení

Vo štvrtok 12. septembra sa konalo slávnostné obecné zastupiteľstvo spojené s odovzdávaním ocenení. Starosta obce Roman Urbánik a zástupca starostu Peter Sýkora odovzdali ocenenia za činnosť pre obec a občanov piatim obyvateľom našej obce. Cenu starostu obce Močenok 2019 si prevzali Mgr. Mária Lovásová – za dlhoročnú prácu v školstve vo funkcii učiteľa a riaditeľa školy, Ernest Packa – za viacnásobné darovanie krvi a držiteľa ocenenia SČK, Peter Kohút – za dlhoročné organizovanie spoločenských, kultúrnych podujatí prostredníctvom združenia Rodina je viac. Cenou obce Močenok 2019 boli ocenení Marián Švondra – za dlhoročnú aktívnu prácu pri organizovaní činnosti ZO SZ záhradkárov, Peter Karlubík – za dlhoročnú aktívnu prácu vo futbalovom klube a hasičskom zbore a Ivan Blažo – za podnikateľskú oblasť a podporu kultúrnych, športových a spoločenských podujatí v obci, ktorý si z pracovných dôvodov nemohol cenu osobne prevziať.

 - vstup do foto galérie

Vítanie detí do života

Súčasťou XVII. ročníka Dní obce Močenok bolo aj slávnostné uvítanie detí do života starostom obce Romanom Urbánikom.

 - vstup do foto galérie

Koncert Pavla Hammela

V piatok sa v programe predstavil známy spevák Pavol Hammel. Jeho piesne prilákali mnoho návšetvníkov, ktorí si ich s chuťou zaspievali s ním.

 - vstup do foto galérie

Diskotéka

Program bol v piatok zavŕšený diskotékou v podaní DJ Andyho -B. Ľudia sa tak zabávali a tancovali do polnoci..

 - vstup do foto galérie

XII. ročník súťaže vo varení guláša "Močenský kotlík"

Aj tento rok sa rôzne spolky a organizácie zapojili do súťaže vo varení guláša. Spolu 13 družstiev varilo chutné guláše, ktoré zhodnotila odborná porota. Z nich vybrali ten najlepší, ktorý podľa nich pripravil tím s názvom Fešáci. 

 - vstup do foto galérie

Otvorenie jarmoku starostom obce

Už tradične súčasťou Dní obce Močenok bol aj jarmok. Aj tento rok si jarmočníci pripravili rôzne produkty, ktoré sa rozhodli ponúknuť a potešiť tak každého kto si ich zakúpi. Jarmok bol v sobotu otvorený starostom Romanom Urbánikom, ktorý každého jarmočníka privítal.

V sobotu doobeda mohli šikovné gazdinky nosiť svoje smatankové koláče a zapojiť sa tak už do VIII. ročníka súťaže v pečení smatankového koláča. Podľa poroty, ktorá jednotlivé koláče ochutnala a zhodnotila, bol najlepší koláč ten, ktorý upiekla pani Anna Hučková.

 - vstup do foto galérie

Program sobota

Hudobný program sa v sobotu 14. septembra začal o 14. hod. vystúpením ženského speváckeho zboru Cantica. Po nich sa prítomným so svojimi piesňami predstavili domáce telesá - SS Zúgovanka, FS Sečkár, MSS Močenskí speváci a FS Močenčanka. V programe sa predstavili aj členovia FS Šaľan.

Dobrú náladu aj tento rok vytvorila svojimi ľudovými piesňami upravenými do rockovej podoby skupina Dríst. Ľudia si s nimi nielen zaspievali, ale niektorí si aj zatancovali.

V sobotu sa o zábavu postarala aj česká Dychová hudba Mistříňanka. Návštevníkom hrala do tanca aj na počúvanie až do polnoci..

 - vstup do foto galérie

Divadlo z domčeka

V sobotu bol pre deti prichystaný zaujímavý program v podaní Divadla z domčeka. Deti si mohli pozrieť dve divadielka, vodenie bábok, chodenie na chodúľoch, žonglovanie a pripravené boli aj rôzne hry a atrakcie.

 - vstup do foto galérie

Otvorenie pivnice

V kláštore bola aj za prítomnosti hostí otvorená "Pivnica pod kláštorom". Starosta obce Močenok spolu so starostom Rumanovej a starostom družobného mesta Vracov symbolicky prestrihli vinič a uviedli tak túto pivničku do života.

 - vstup do foto galérie

Slávnostná svätá omša

V nedeľu 15. septembra sa v Kostole sv. Kríža konala slávnostná svätá omša pri príležitosti sviatku Povýšenia sv. Kríža. Omšu slúžil vicerektor Kňazského seminára sv. Gorazda Miroslav Šidlo.

 - vstup do foto galérie

Majstrovské stretnutie 7. kola VI. ligy ObFZ Nitra

Pre priaznivcov futbalu bolo počas nedeľného programu pripravené majstrovské stretnutie. Na domácom trávniku sa stretli mužstvá FK Močenok a TJ Slovan Nitra-Chrenová, ktoré sa skončilo nerozhodne 1:1. Gól do bránky Slovana strelil močenský hráč Erik Račkovič.

 - vstup do foto galérie

Program nedeľa

V nedeľu boli pre prítomných pripravené vystúpenia detií z Materskej školy Močenok.

 - vstup do foto galérie

Bojové umenie predviedli karatisti z klubu Karate Močenok.

 - vstup do foto galérie

Po nich svoj talent ukázali na pódiu žiaci Základnej umeleckej školy Močenok formou spevu a hrania na hudobné nástroje.

 - vstup do foto galérie

Spev vystriedali tanečníci z Tanečného klubu Jumping, ktorí si pripravili pre prítomných malý workshop a naučili ich tak pár tanečných pohybov. 

 - vstup do foto galérie

Po modernom tanci preladili všetkých opäť na ľudovú nôtu členky FS Kráľovanky z Hornej Kráľovej.

 - vstup do foto galérie

Návštevníci Dní obce, ktorí mali na oblečení časti močenského kroja, dostali odmenu.

 - vstup do foto galérie

Zaujímavý program predviedli aj Gajdošskí trogári spolu s Folklórnym súborom Drienka z Veľkého Zálužia. Prítomní si tak mohli vychutnať spev a hru na gajdy.

 - vstup do foto galérie

Bodku za vydareným ročníkom Dní obce dala svojím vystúpením Dychová hudba Močenská kapela.

 - vstup do foto galérie

Po niekoľkých rokoch sa Dni obce Močenok konali opäť v areáli kultúrneho strediska - kláštor a v parku pred kostolom. Viacerí častníci programu i návštevníci si tento priestor i celkovú atmosféru na Dňoch obce pochvaľovali.

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top