Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 11:02  //  aktualizácia: 06.07.2017 10:30  //  zobrazené: 417

Denné centrum pre seniorov oslávilo svoje I. výročie

Denné centrum pre seniorov oslávilo svoje I. výročie

Pred rokom sa začala písať história denného centra pre seniorov v priestoroch polikliniky Dusla. Pri príležitosti tohtoročného dňa otvorených dverí si zariadenie pripomenulo svoj vznik. K prvému výročiu zaspievala seniorom skupina Zúgovanka. S myšlienkou vytvoriť takéto zariadenie prišlo pred rokom vedenie Dusla. „Ľudia, ktorí sem chodia, majú každý mesiac robenú jednu väčšiu akciu. Buď sú to nejaké výlety, alebo sú to družby s inými školami, navštevujú sa s inými študentmi. Okrem toho každý deň je pre nich zabezpečený program. Funguje tu pre nich ergoterapia a venujú sa im tu zamestnanci. Určite je to lepšie pre klientov, ako keby boli doma nečinní. Tu sú aktivizovaní a majú zmysluplne využitý voľný čas,“ informoval Vojtech Ružička, sociálny pracovník v dennom stacionári.

Návštevníci centra počas dňa otvorených dverí mali možnosť zistiť, ako centrum funguje. „Chceme takto predstaviť širokej verejnosti sociálnu službu, ktorá sa tu poskytuje, a to je vlastne celodenná starostlivosť o seniorov, ktorí sem dennodenne prichádzajú,“ vysvetlil Vojtech Ružička. Pri príležitosti dňa otvorených dverí boli v priestoroch denného stacionára vystavené práce klientov tohto zariadenia. „Som veľmi spokojná, máme tu úžasné lektorky, šikovnú vedúcu, výbornú stravu. Ráno nás privezú osobným autom a poobede už tak okolo pol tretej odchádzame domov. Všetkým seniorom, ktorí ako tak vládzu ako my, by som odporučila, aby prišli medzi nás, je nám tu veselo. Poobede si zaspievame, kto chce, môže ísť oddychovať, máme tu plno polohových kresiel – niektorí si aj pospíme,“ povedala jedna z klientiek centra. „Ja som celkovo spokojný, pretože veci, ktoré sa tu tvoria, to je taká mravenčia robota. Človek je medzi ľuďmi, predsa som už starší a cítim sa tu dobre,“ svoje dojmy opísal aj ďalší klient Zariadenia pre seniorov.

  • Denné centrum pre seniorov oslávilo svoje I. výročie

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top