Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 14:40  //  aktualizácia: 06.07.2017 14:21  //  zobrazené: 579

Deň zeme v ZŠ

Deň zeme slávili aj školáci

Takmer v polovici mája – konkrétne v piatok 12. mája 2017 –sa na základnej škole v našej obci konal Deň zeme. Všetci žiaci školy sa v tento deň venovali buď pomoci našej planéte formou upratovania, alebo sa rozprávali o tom, ako Zem chrániť, a svoje vízie, ako to uskutočniť, potom kreslili na asfalt. „Deň zeme sa mal konať v apríli, ale bolo veľmi zlé počasie, tak sme sa rozhodli venovať tejto aktivite práve v dnešný slnečný deň a vyšlo nám to. Rozdelili sme to do štyroch skupín. Prvá skupina je prvý stupeň a má aktivity pred pastoračným centrom, je tam pristavená technika poľnohospodárskeho družstva. Potom sa detičky odoberú na cyklotrasu, kde budú kresliť na chodník rôzne tematické práce v spojitosti s Dňom zeme,“ vyjadril sa k organizácii dňa riaditeľ školy Eduard Lacko.„Dnes je Deň zemea nezahadzujeme odpadky. Vyššie ročníky chodia upratovať a my budeme kresliť na cyklistický chodník,“ voviedol nás do problematiky TomášKozelnický. „My sme tieto traktory mali ako prekvapenie a potom pôjdeme na cyklotrasu, tam budeme kresliť našu Zem. Máme Zem ochraňovať, aby nebola špinavá,“ povedala námKarolínka Tóthová. „Vážime si našu Zem a musíme sa o ňu starať, môžeme napríklad triediť odpadky a nehádzať veci na zem,“ zamyslela sa Linduška Paškevičová.

Druhú skupinu tvorili žiaci druhého stupňa, ktorí v tento deň upratovali areál školy, čistili a natierali zábradlia a stĺpy na školskom dvore, hrabali lístie v kostolnom parku, pripravovali pôdu na sadenie stromčekov alebo pomáhali s prípravou parkoviska. „Tretia skupina sú špeciálne triedy. Spravili si samostatný poznávací program, kde budú poznávať prírodu.Štvrtou aktivitou je sadenie tují. To budú realizovať žiaci materskej školy zapísaní do prvého ročníka,“ spresnil riaditeľ Lacko. Za jedno dopoludnie deti dokázali upratať všetky odpadky, zotleté lístie a buriny, ktoré počas celého roka dávali na jedno miesto, vyhrabať lístie v parku, ale aj zasadiť nové rastlinky či ponatierať stĺpy a brány. Najmladší žiaci sa zasa veľa naučili o tom, ako neznečisťovať svoje okolie a životné prostredie.

  • Deň zeme v ZŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top