Titulka   >  Video reportáže
publikované: 20.04.2017 11:05  //  aktualizácia: 31.05.2017 12:41  //  zobrazené: 645

Deň narcisov už osemnástykrát v Močenku

Aj v tomto roku zdobili narcisy Močenčanov

V piatok 7. apríla 2017 sa na celom Slovensku uskutočnila verejná finančná zbierka Ligy proti rakovine pod názvom Deň narcisov. Zbierka na pomoc onkologickým pacientom sa uskutočnila v celoslovenskom meradle jubilejný 21. raz.V našej obci mohli občania v uliciach do zbierky prispieť vďaka spolupráci Ligy proti rakovine s obcou Močenok už 18. rok. Znamená to, že zbierka je už aj v našej obci dospelá a vychovala už jednu celú generáciu. Dobrovoľníci rozdávali symboly nádeje a spolupatričnosti – narcisy za dobrovoľný príspevok v centre obce a pred nákupným strediskom. V tomto roku počasie zbierke príliš neprialo, bolo chladno, zamračené a popŕchalo, napriek tomu sa ľudia pri dobrovoľníkoch zastavovali a venovali do pokladničiek Ligy proti rakovine svoj príspevok. Vďaka žltým narcisom na oblečení darcov vyzeral piatok 7. apríla v našej obci krajšie. „Deň narcisov je úžasná vec, každý rok prispievam na tieto účely z toho dôvodu, že mám skúsenosti s touto chorobou. Našťastie som sa vyliečila, takže simyslím, že treba pomôcť,“ s radosťou pomohla Edita Lovásová. „Ja si myslím, že každému rozumnému človeku to príde, že má pomáhať, lebo nevieme, kedy nás čo čaká, dnes je veľa všelijakých chorôb,“ myslí si Mária Huláková, ktorá prispieva každoročne. „Táto zbierka je úplne super, ľuďom treba pomáhať, nevieme, kedy to napríklad budeme potrebovať my. Aj deti vediemk tomu, že ľuďom treba pomáhať,“ pridala sa k fanúšikom zbierky Monika Ternerová. „Myslím, že to pomáha tým ľuďom, lebo čím ďalej, tým viac je tých biednejších, ktorí sú chorí, a je dobre, že aspoň niekedy si na nich spomenieme a trošku ich podporíme,“ doplnila Mária Blehová.

Do zbierky každoročne prispievajú aj žiaci a zamestnanci základnej školy. Deti sú citlivé a radi pomáhajú, bolo to tak aj v tomto roku – prispeli deti aj učitelia a spoločne pre chorých vyzbierali takmer 240 eur. „Včera aj predvčerom sme vyhlásili aj v školskom rozhlase, že zbierka bude prebiehať dnes. Deti sú empatické a vedia, že svojou troškou prispejú do mlyna všetkým tým, ktorí s touto chorobou bojujú. Človek nikdy nevie, že či sa náhodou neocitne v tejto situácii,“ bol hrdý na svojich žiakov i učiteľov, ktorí do zbierky prispeli, riaditeľ základnej školy Eduard Lacko.

Aj v tomto roku bolo evidentné, že našim občanom nie je ľahostajný osud onkologicky chorých pacientov, medzi ktorými majú možno aj svojich blízkych alebo sú sami onkologickými pacientmi. Deň narcisov je na celom Slovensku vždy deň, kedy sa ľudia zamýšľajú nad problémami iných a prejavia im svoju spolupatričnosť práve tým, že venujú svoj príspevok do pokladničky Ligy proti rakovine. Obyvatelia našej obce do zbierky každoročne prispievajú napriek tomu, že mnohí z nich majú nemalé finančné problémy. V tomto roku sme spoločne vyzberali 1516, 13 eur. Je to síce o 67 eur menej ako v minulom roku, ale snaha sa v tomto prípade mimoriadne cení. V mene organizátorov zbierky a najmä onkologických pacientov a ich rodín patrí za nezištnú pomoc všetkým prispievateľom srdečná vďaka.

  • Deň narcisov už osemnástykrát v Močenku

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top