Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 14:58  //  aktualizácia: 06.07.2017 14:16  //  zobrazené: 2189

Deň matiek (14.5.2017)

Školáci blahoželali mamám spevom, tancom a básňami

Pravidelne každoročne patrí druhá májová nedeľa v našej obci oslavám krásneho sviatku Dňa matiek. Žiaci a učitelia našej základnej školy každoročne pre svoje mamičky, babičky, ale aj všetky ostatné mamy a staré mamy pripravia program plný lásky a vďaky. Tohtoročná akadémia ku Dňu matiek sa začala emotívnym príhovorom starostu obce Romana Urbánika nielen o úlohe mamy, ale najmä o tom, čo všetko pre každého z nás mama a jej láska v živote znamenajú.

Ďalší program už zastrešili žiaci. Celým podujatím divákov sprevádzali ôsmačky Lenka Leššová a Táňa Sklenárová, ktoré spájali jednotlivé bloky vystúpení. Deti sa predstavili v scénkach, tancoch, zaspievali piesne a zarecitovali básne – všetky boli venované mamičkám a boli predvedené s láskou a radosťou.„Každý rok je to milé, zlaté, aj sme si trošku poplakali. Ďakujeme pani učiteľkám, s ktorými nacvičovali, je to pekné,“ tešila sa z pekného zážitku Mária Rábeková. „Veľmi sa mi to páčilo, vždy sa sem rada vrátim na každé vystúpenie,“ nešetrila chválou Mária Bilková. „Som spokojná, bolo to veľmi pekné, mám tu vnučku aj vnuka. Vždy, keď je Deň matiek, tak ma dcéra s deťmi zavolajú na tento pekný program,“ odnášala si z Močenka pekný zážitok aj Antónia Buchová.

Príprava programu trvá na základnej škole niekoľko dní až týždňov a podieľajú sa na nej desiatky ľudí – detí i učiteľov. Každý sa snaží vymyslieť najkrajší a najoriginálnejší program, ktorý sa bude páčiť všetkým divákom. „Niekedy mi zíde na um, čo by bolo, keby sme pripravovali akadémiu pri nejakej inej príležitosti, aké by tam boli scénky, a potom si uvedomím, že keď je akadémia venovaná práve mamám, tak je to asi najväčšia motivácia. Pretože to robíme pre osobu, ktorá je nám najbližšia, a každý človek potrebuje, aby ho niekto pochválil, a keď v hľadisku sedí práve tá, na ktorej najviac záleží, tak potom tá motivácia, chuť urobiť takúto akadémiu je o to väčšia. Keď vidím spokojné tváre odchádzajúcich mamičiek, tak si vždy poviem, že to stálo za to,“ netajil spokojnosť s výsledným efektom podujatia jeden z hlavných organizátorov Radoslav Novelinka.

Vynikajúce podujatie si nenechalo ujsť ani vedenie školy. Riaditeľ Eduard Lacko bol s vyznaním lásky detí svojim mamičkám spokojný: „Boli sme svedkami krásneho odovzdania všetkých citov, ktoré detičky vedia daťsvojim najmilším a najláskavejším mamám. Ďakujem všetkým, ktorí sa na tomto krásnom programe podieľali.“

  • Deň matiek (14.5.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top