Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.12.2016 14:31  //  aktualizácia: 13.01.2017 13:29  //  zobrazené: 494

Ďalšie úspechy rezbára Tibora Lešša

Ďalšie úspechy rezbára Tibora Lešša

Ľudový rezbár Tibor Lešš z  Močenka vystavoval v  roku 2016 svoje diela na Slovensku, ale aj v  zahraničí. V  auguste 2016 predstavil verejnosti sochu Karla IV. v  českých Lysiciach. „Zúčastnil som sa podujatia v Lysiciach od 20. do 27. augusta, kde som vyrezával sochu Karla IV. Česi práve slávili jeho 700. výročie,“ vysvetlil dôvod vzniku tohto diela Tibor Lešš. Podujatia v  českých Lysiciach sa močenský rezbár zúčastňuje pravidelne. V  roku 2016 predstavili svoje práce aj umelci z  Fínska, Izraela, Rumunska, Slovinska a  Česka. Pri tvorbe jednotlivých diel používali rôzne techniky. Diela vystavovali v  areáli Lysického zámku. „Výstava sa konala od 2. júla do 27. augusta a  bola predajná. Ja som vystavoval šesť diel, z ktorých štyri sa predali. Výstavu videlo okolo 8 000 návštevníkov zámku. Močenok, aj sám seba, som zviditeľnil a  pozná nás tak zasa o pár tisíc ľudí viac. Tento rok tak, ako aj každý, hodnotím ako veľmi úspešný a dúfam, že aj nabudúce to tak bude,“ prezradil svoje očakávania Tibor Lešš. V  roku 2016 bude ešte močenský rezbár vystavovať svoje sochy v  Českej republike. Výstava sa bude konať v  Lysiciach a  Brne. Prebiehať bude do konca tohto kalendárneho roka. Spolu s  inými autormi na nej Tibor Lešš predstaví kolekciu diel, ktoré vytvoril na plenéroch konaných počas niekoľkých rokov.

Tibor Lešš je pravidelným účastníkom prestížnych súťažných výstav na Slovensku. V  roku 2016 predstavil svoje diela, okrem iných, na súťaži pre amatérskych tvorcov v  Trenčíne nazvanej Výtvarné spektrum. „Zo začiatku bol postup z okresu na kraj, potom do celoštátnej súťaže do Trenčína, kde som síce nedostal ocenenie, ale vystavoval som tam celý september dve sochy.“ popísal svoj úspech Tibor Lešš. V  súčasnosti pripravuje diela pre budúcoročné podujatia – súťaže, výstavy – ale aj pre záujemcov, ktorí chcú mať doma jeho práce alebo darovať rezbárske výtvory. „Na budúci rok pripravujem už na súťaž dve sochy a budem mať aj výstavu v  Nitre. Teraz pred Vianocami je najväčší záujem o betlehemy a  anjelov,“ prezradil o  svojej súčasnej tvorbe Tibor Lešš.

  • Ďalšie úspechy rezbára Tibora Lešša

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top