Titulka   >  Pozvánky
publikované: 22.06.2022 10:17  //  aktualizácia: 22.06.2022 10:26  //  zobrazené: 1834

Cykloturistické púte Nitra – Močenok - Trnava a späť

K sviatku sv. Cyrila a Metoda pripravujeme rozšírenie Európskej kultúrnej cesty svätých Cyrila a Metoda o cykloturistickú trasu, ktorá bude viesť z Nitrianskeho hradu – sídla biskupa nitrianskej diecézy do sídla trnavskej arcidiecézy. Trasa bude nadväzovať na každoročné pešie púte a cyklopúte veriacich z farnosti Močenok do Nitry a tiež cyklopúte do Trnavy. Nové úseky budú viesť po upravených alejách, ktoré boli už niekoľko desaťročí nepriechodné. Ďalšie úseky budú po asfaltových cyklochodníkoch a len malá časť po štátnych cestách.

Cykloturistická púť je na rozdelená na dve časti.

Prvá časť sa začne v nedeľu 3. júla o 9.00 sv. omšou v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade a skončí približne o 19.00 v Arcibiskupskom úrade v Trnave. Potom bude zabezpečený prevoz cyklistov do Nitry.

Druhá časť sa začne v pondelok 4. júla o 15.00 sv. omšou v Arcibiskupskom úrade v Trnave a skončí v utorok 5. júla približne o 12.00 po skončení Cyrilo-metodskej národnej púte v Nitre na Svätoplukovom námestí. Nocľah zo 4. na 5. júla bude pre cyklistov zabezpečení v obci Močenok.

Zdatnejší cykloturisti môžu absolvovať celú trasu, ktorá meria 73 km. Rekreační cyklisti môžu prejsť len niektorý z jej úsekov.

Je však potrebné, aby sa do 29. júna prihlásili na niektorej z e-mailových adries: sykora@videoplus.sk, mocenok.farnost@gmail.com. Kontaktná osoba: Mgr. Peter Sýkora, tel.: 0915 712 591

Prílohy

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top