Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.10.2023 23:33  //  aktualizácia: 12.10.2023 11:50  //  zobrazené: 923

Cykloturistická trasa vyznačená

Cyklisti z Močenku a okolitých obcí čoraz častejšie jazdia po trase medzi Nitrou a Močenkom, ktorú sa počas dvoch rokov podarilo obnoviť. V stredu 11. októbra túto trasu vyznačil Slovenský cykloklub ako Cyrilo-metodskú cestu.

Podarilo sa to aj vďaka tomu, že v rámci podujatí Európskej kultúrnej cesty sv. Cyrila a Metoda, túto trasu v roku 2022 absolvovalo 30 a v tomto roku 70 cyklistov z celého kraja. Obidve cyklopúte absolvol na bicykli aj nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák, ktorý významne podporuje budovanie tejto cykloturistickej trasy. 

Značenie finančne zabezpečil Nitriansky samosprávny kraj.  Veľká vďaka patrí jeho predsedovi Branislavovi Becíkovi, ktorý podporuje nielen budovanie tejto trasy ale rozvoj cykloturisticky v celom kraji.

Po vyznačenej trase sa cyklisti z Močenku dostanú cez Vlkovú dolinu, popri Novom svete (Oder) a Hrúšťove cez Fabianovu dolinu do Nitry na Čermáň - Golianovu ulicu.

Na opačnú stranu môžu ísť cyklisti z Močenku popri zbernom dvore cez cyklochodník Duslo - Šaľa na Veču a potom na most nad Váhom. Táto časť zatiaľ ešte nie je vyznačená.

Foto: Peter Sýkora

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top