Titulka   >  Video reportáže
publikované: 18.05.2017 10:12  //  aktualizácia: 31.05.2017 13:44  //  zobrazené: 493

Beseda so spisovateľkou Michaelou Galambošovou

Mladá slovenská spisovateľka navštívila Močenok

V druhej polovici marca, konkrétne 21. marca 2017,sa v priestoroch kultúrneho strediska v Močenku uskutočnila v rámci marca – mesiaca knihy beseda so spisovateľkou Michaelou Galambošovou. Besedu zorganizovala pod hlavičkou obce a kultúrneho strediska pracovníčka knižnice Danka Lóžiová, ktorá spisovateľku desiatke účastníkov aj predstavila. Mladá spisovateľka je autorkou štyroch vydaných kníh a niekoľkých rukopisov, ktoré čakajú na vydanie. Píše romány najmä pre ženy, a to o medziľudských vzťahoch. Rada písala už ako dieťa a záľuba jej zostala až do dospelosti. „Bol to spôsob, ako vyjadriť svoj vlastný vnútorný svet a vlastne zo záľuby vznikli knihy. Základ všetkého sú podľa mňa medziľudské vzťahy a keďže sú rôzne typy ľudí, tak z toho vznikajú rôzne situácie. Vždy sa inšpirujem nejakou skutočnou postavou a tú potom zakomponujem do knihy,“ prezradila Michaela Galambošová. 

Debata počas besedy bola obojstranná – o sebe a svojej tvorbe hovorila spisovateľka a množstvo otázok a postrehov mali aj návštevníci. Prebrali rôzne témy od nápadov na zápletky, rôzne typy postáv, až po technické riešenia situácií v románoch, ktoré majú vyzerať autenticky a skutočne. „Pred besedou som ju nepoznala, ani jej diela, ale budem všetky čítať. Spisovateľka sa mi tiež páčila a dúfam, že bude ďalej písať,“ odchádzala z besedy spokojná Valéria Pappová. „Tento rozhovor s pani spisovateľkou bol veľmi zaujímavý, taký zo života. To, o čom píše, sa v každej rodine zažilo, je to zaujímavé a každému odporučím ísť do knižnice a požičať jej knihy,“ pridala sa aj Mária Dičérová.

Podľa slov spisovateľky Michaely Galambošovej trvá napísanie rukopisu k jednej knihe pri dobrej inšpirácii 3 až 4 mesiace. Približne 3 mesiace trvajú aj jeho korektúry, schválenie a grafické úpravy. Potom môže ísť nová kniha do tlače a k čitateľom. Pre tých má spisovateľka ešte na tento rok pripravenú novú knihu. „V októbri by mi mala vyjsť piata kniha, zatiaľ má pracovný názov Fialová ustrica, ale ten sa bude určite meniť. Je to z mamičkovského prostredia. Mám dopísané ešte štyri rukopisy, tie budú postupne vychádzať, zhruba dva rukopisy ročne,“ spresnila mladá autorka.

Účasť na besede so spisovateľkou bola v tomto roku skromná, ale atmosféra o to srdečnejšia. Doposiaľ vydané knihy Michaely Galambošovej sa nachádzajú aj v knižnom fonde močenskej knižnice. Záujemcovia si ich môžu požičať a zoznámiť sa tak s tvorbou pôvodnej slovenskej autorky.

  • Beseda so spisovateľkou Michaelou Galambošovou

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top