Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.02.2016 11:58  //  aktualizácia: 01.02.2016 12:02  //  zobrazené: 1247

Akvárium v škole

V základnej škole v našej obci sa rozbehol projekt s názvom Prostredie vychováva. Celý projekt inicioval zastupujúci riaditeľ školy Mgr. Eduard Lacko, ktorý stavil na záujem žiakov všetkých vekových kategórií o prírodu a živočíchy, ktoré v nej žijú. V spolupráci s pánom školníkom nainštaloval akvárium pre korytnačky na chodbe  prvého pavilónu školy a 500 litrové akvárium pre rybičky na hlavnej chodbe druhého pavilónu. „Som veľmi rád, že môžeme na tejto škole povedať, že toto akvárium už je v prevádzke. Minulý týždeň aj v spolupráci s detičkami so špeciálnej triedy a pani učiteľkou sme toto akvárium dali do tejto podoby. Žiaci boli nesmierne šťastní, pomáhali nám, takže výsledný efekt máme tu. O toto akvárium sa budem starať ja aj s deťmi, ktoré mali o to záujem. Na budúci školský rok chceme spraviť akvaristicko-teraristický krúžok, ktorý sa bude starať o chod tohto akvária,“ bol spokojný s výsledkom osádzania akvária zastupujúci riaditeľ Eduard Lacko.

Z korytnačiek, ale aj veľkého akvária s cichlidami, prísavníkmi, rastlinkami, kameňmi a zaujímavými doplnkami sa tešili všetky deti. Počas prestávok korytnačky, ale najmä akvárium chodia obdivovať a tešia sa, že budú môcť pomáhať pri jeho údržbe. „Doma akvárko nemáme, rybičky sa mi veľmi páčia a chcela by som sa aj zapojiť do toho, aby som ich mohla kŕmiť a pomáhať im,“ teší sa na prácu spojenú s údržbou akvária Hana Horňáková. „Mne sa najviac páči tá pijavica, alebo čo to je, čo sa ku všetkému pripája, taká hnedá ryba. Pekné to je, keď bude šibačka ja si chcem tiež asi kúpiť akvárko,“ rozhodol sa Martin Čagánek. „Ja by som s tým chcela pomáhať a veľmi sa mi to páči. Ešte by som tam dala aj pár korytnačiek a mušlí,“ navrhla Lea Lenická.

Zaujímavé novinky v podobe akvária s korytnačkami a rybičkami sú nainštalované v prvých dvoch pavilónoch školy, zostáva vymyslieť zaujímavý projekt aj pre posledný pavilón. „V tretej budove by sme v dohľadnej dobe chceli spraviť nejaké terárium. Toto všetko chceme využiť v pracovnom procese, v pedagogickej činnosti, pretože deti budú robiť rôzne laboratórne práce, skúmať vodu a budú sa zaujímať o život práve týchto zvieratiek,“ dodal riaditeľ Lacko. Vďaka projektu Prostredie vychováva si môžu žiaci rozšíriť svoje vedomosti o jednotlivých živočíšnych druhoch, pozorovať ich, alebo sa naučiť, ako sa o takéto zvieratká starať.

 

  • Akvárium v škole

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top