Titulka   >  Video reportáže
publikované: 22.10.2015 15:13  //  aktualizácia: 22.10.2015 15:28  //  zobrazené: 323

Aktuality z obce (14.10.2015)

 

Pracovníci obce v polovici októbra budovali nový vchod do areálu základnej školy. Vstupnú bránu osadili vedľa multifunkčného ihriska, aby sa v popoludňajších hodinách dal uzatvoriť areál školy, ale multifunkčné ihrisko a detské atrakcie zostali prístupné pre športovcov a deti.

Obec buduje aj nové body kamerového systému. Jedna z kamier bude už čoskoro snímať časť ulice Sv. Gorazda a druhá kostol a kostolné nádvorie. Pre kamery boli osadené nové stĺpy a postupne sa realizuje elektrické napájanie systému.

Vedenie základnej školy zorganizovalo tradičný jesenný zber papiera. Žiaci školy sa s s nadšením pustili do zberu v čase od 5. do 9. októbra 2015. Chcú pomôcť škole, ktorá za vyzberaný papier dostane peniaze, ale aj životnému prostrediu, pretože ide o separovaný zber komodity, ktorá sa dá druhotne spracovať a opätovne využiť. Počas tohto zberu sa žiakom školy podarilo vyzberať 24 620 kg papiera. Najúspešnejšia bola v tomto zbere 5.A, ktorej žiaci priniesli 2 581 kg papiera.

Významného životného jubilea sa dožil dlhoročný kostolník František Kolenčík, ktorému pri tejto príležitosti odovzdal pamätnú listinu nitriansky sídelný biskup Mons. Viliam Judák. Ku gratulantom sa pripojili aj veriaci z obce, ktorí sa zišli na symbolickom posedení z príležitosti sviatku Františka Kolenčíka v priestoroch Múzea a galérie sv. Gorazda, aby mu poďakovali za jeho prácu a popriali mu ešte veľa šťastných rokov prežitých v zdraví.

 

  • aktuality 14.10.
  • Aktuality z obce (14.10.2015)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top