Titulka   >  Video reportáže
publikované: 03.03.2016 12:16  //  aktualizácia: 03.03.2016 12:20  //  zobrazené: 1414

Aktuality z obce (02.03.2016)

V utorok 1. marca 2016 sa uskutočnila v priestoroch kultúrneho strediska výročná schôdza Jednoty dôchodcov Slovenska v našej obci. Po roku Jednota opäť hodnotila svoju bohatú činnosť a spoločne naplánovali množstvo aktivít aj na tento kalendárny rok. Pozvanie na výročnú schôdzu prijali aj hostia z Jednoty dôchodcov zo Šale, ktorú reprezentoval predseda Ing. Emil Dufala, zástupcovia Jednoty z Hájskeho, alebo predstavitelia našej obce – starosta PaedDr. Roman Urbánik a zástupca starostu Mgr. Peter Sýkora. Bol pripravený aj bohatý kultúrny program v podobe básní a spevu ľudových piesní v podaní speváckej skupiny Zúgovanka.

Knižnica v Močenku sa počas prvého marcového týždňa zapojila do akcie Týždeň slovenských knižníc. V čase od 1. do 11. marca 2016 sa preto mohli záujemcovia zapísať do knižnice na tento kalendárny rok bezplatne.

Vedenie káblovej televízie oznamuje svojim užívateľom, že z technických príčin dočasne nebudú vysielané stanice TV Doma a Dajto. Spoločnosť Slovanet, a.s. ako prevádzkovateľ káblovej televízie tieto stanice, ktoré momentálne nie je možné prijímať našou káblovou televíziou zatiaľ nahradí dvomi inými stanicami. Opätovný príjem staníc Dajto a Doma bude možný po digitalizácii hlavnej stanice, ktorá je plánovaná na jún 2016.

20.februára 2016 sa v Nesvadoch uskutočnilo 3. kolo pohára západoslovenského zväzu karate a majstrovstvá západoslovenského zväzu karate seniorov. Z Karate Močenok sa súťaže zúčastnilo 8 pretekárov so svojím trénerom Štefanom Mórim, celkovo sa na podujatí zišlo 175 súťažiacich z 13 klubov. Močenčania súťažili v cvičení kata, aj v osobných súbojoch kumite. Spolu sa im podarilo v silnej konkurencii vybojovať 6 medailí. Jednu v cvičení kata, ktorú si vybojovala v juniorskej kategórii za 2. miesto Ivana Pápay a 5 v kumite, kde sa darilo staršej žiačke Hane Horňákovej – získala 3. miesto, v kategórii chlapcov do 7 rokov bol tretí Lukáš Straňák, v kategórii mladších žiakov Patrik Konečný, v kategórii kadetov do 15 rokov obsadil 2. miesto Samuel Pápay a Michal Hanák v kategórii juniorov získal takisto 3. miesto. Blahoželáme.

V utorok 23. februára 2016 nás navždy opustila vo veku 69 rokov naša rodáčka a čestná občianka Močenka JUDr. Lívia Škultétyová. Vyštudovaná právnička  sa venovala svojmu odboru a väčšina z nás si ju pamätá ako zapisovateľku ústrednej volebnej komisie počas každých volieb, či referenda. Dlhé roky bola vedúcou Odboru volieb a referenda Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a zapisovateľkou Ústrednej volebnej komisie. Tento post zastávala od roku 1990, až do roku 2013. Bola známa svojím dokonalým prehľadom o danej problematike a spoľahlivosťou – zrejme aj preto sa počas jej pôsobenia vo funkcii vystriedalo 15 ministrov vnútra a žiaden ju funkcie nezbavil, bola totiž zárukou kvality. Lívia Škultétyová svoju rodnú obec navštevovala pravidelne, pretože tu je miesto posledného odpočinku jej rodičov. Čestnou občiankou našej obce sa stala v roku 2013. Príbuzní a známi sa s ňou rozlúčili v Bratislave 26. februára 2016. Česť jej pamiatke. 

 

  • Aktuality z obce (02.03.2016)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top