Titulka   >  Oznamy
publikované: 28.06.2022 11:24  //  aktualizácia: 28.06.2022 11:25  //  zobrazené: 931

Zmeny v podmienkach získania príspevku za ubytovanie utečencov z Ukrajiny

Poskytujete ako vlastník bytu resp. rodinného domu ubytovanie odídencom?

Ak áno, pozor na zmenu zákona o azyle, ktorá je účinná od 7. júna 2022, ako i aktuálne nariadenie vlády č. 218/2022 účinné od 21. júna 2022.

Výška príspevkov oprávneným osobám sa zvyšuje, vyplácať sa budú do 30. septembra 2022.

Podmienky získania príspevku za ubytovanie

Základnou podmienkou pre získanie príspevku je uzavretie zmluvy o poskytnutí ubytovania medzi majiteľom nehnuteľnosti a odídencom.

Upozorňujeme, že musí ísť o osobu odídenca, teda o osobu so štatútom dočasného útočiska. 

Prenajímateľ po uzatvorení zmluvy s odídencom zmluvu predloží obci.

V prípade, že ste začali poskytovať ubytovanie v mesiaci jún 2022, je potrebné do 30. júna 2022 predložiť zmluvu obci. Zároveň je odídenec, ktorému oprávnená osoba poskytuje ubytovanie, povinný raz mesačne počas poskytovania ubytovania osobne oznámiť obci, že mu oprávnená osoba poskytuje ubytovanie. 

Prenajímateľ obci zároveň po skončení každého kalendárneho mesiaca predloží výkaz o počte nocí, v ktorých skutočne poskytoval odídencovi ubytovanie.

Ďalšie informácie ako i vzory aktuálnych výkazov nájdete na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky https://www.minv.sk/?prispevok-za-ubytovanie

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top