Titulka   >  Video reportáže
publikované: 17.03.2016 10:53  //  aktualizácia: 17.03.2016 10:54  //  zobrazené: 1697

Vyhodnotenie kurzu Základy práce s počítačom pre seniorov

Na podnet starostu obce Romana Urbánika sa v spolupráci s riaditeľom Základnej školy v Močenku Eduardom Lackom uskutočnil kurz Základy práce s počítačom pre seniorov. Kurz bol určený pre úplných začiatočníkov. Prácou s počítačom si prešli od zapnutia počítača, cez oboznámenie sa so základnými programami, napísanie textu, základy vyhľadávania a získavania informácií na internete, až po vytvorenie e-mailovej adresy a posielanie správ. Kurz vznikol z dôvodu aktuálnej potreby práce s počítačmi, ktoré k dnešnej dobe neodmysliteľne patria. Organizátori brali do úvahy fakt, že medzi obyvateľmi obce existuje aj generácia, ktorá nevyrastala s počítačmi, pretože v tom čase počítače ešte neexistovali. Vychádzali však z predpokladu, že to neznamená automatické odmietanie počítačov touto generáciou či jej nezáujem naučiť sa s nimi pracovať. Za dôvod neovládania práce s počítačom považovali organizátori kurzu predovšetkým fakt, že mnohí len nemali príležitosť naučiť sa to.

Výučbu viedol mladý študent Lukáš Lacko, ktorého onedlho čaká maturita. Hodiny strávené prednášaním v kurze si vyučujúci pochvaľoval. Podľa jeho slov odovzdávať svoje vedomosti ľuďom, ktorí sa chcú učiť, je úžasné. Zišla sa vynikajúca partia, s ktorou sa dobre pracovalo: ,,Chcem sa poďakovať najmä pánovi starostovi a pánovi riaditeľovi školy za uskutočnenie tohto počítačového kurzu. Bola to moja najlepšia pracovná skúsenosť a verím, že nebude posledná,“ dodal Lukáš Lacko. Na hodinách vládla príjemná atmosféra aj podľa ich účastníkov a mnohí vyjadrili záujem pokračovať v ďalšom kurze a naučiť sa viac: ,,Kurz bol super, budem rada, keď bude pokračovať.“ ,,Tento kurz mi dal veľa, nakoľko o počítači som nič nevedela.“ ,,S kurzom a s prednášajúcim som veľmi spokojná. Splnil moje očakávania.“

Po dohode všetkých zúčastnených sa bude v kurze pokračovať. Keďže sa na prvý kurz prihlásilo viac záujemcov, ako je kapacita miestnosti, bude sa organizovať ešte ďalší kurz pre začiatočníkov. Organizátori tak chcú vyhovieť tým, ktorí sa chcú naučiť pracovať s počítačom.

 

 

  • Vyhodnotenie PC kurzu pre seniorov

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top