Titulka   >  Video reportáže
publikované: 07.04.2016 10:38  //  aktualizácia: 11.04.2016 10:22  //  zobrazené: 4795

Virtuálny cintorín

Cintorín si budeme môcť pozrieť cez internet

Autori tohtoročného rozpočtu obce naplánovali pre aktuálny kalendárny rok okrem iného aj výdavky na pasportizáciu hrobových miest na oboch močenských cintorínoch. Ide predovšetkým o presný súpis hrobových miest, ich prenajímateľov, dobe prenájmu, alebo uhradených platbách za jednotlivé hrobové miesta. „V súvislosti s pasportizáciou sa snažíme vypracovať aj tzv. elektronický cintorín, tj. program, ktorý bude prístupný na internetovej stránke obce Močenok. Všetci si tu budú môcť prezrieť jednotlivé hrobové miesta. Na základe toho dostaneme presný prehľad o hrobových miestach my, aj tí, ktorí si ich prenajímajú. Budú si môcť z tepla domova pozrieť to hrobové miesto a všetky náležitosti, ktoré k tomu patria. V programe bude každé miesto odfotené, bude k nemu urobený popis a aj ďalšie informácie, ktoré s tým súvisia,“ informoval starosta obce Roman Urbánik.
 

O virtuálnom cintoríne prístupnom na webe doplnil informácie Ľubomír Čierny zo spoločnosti 3W Slovakia: „Je to digitálny systém  postavený na vzájomnom prepojení údajov o zosnulých, hrobových miestach, polohopise hrobov  a ostatných objektov cintorína na situačnom pláne  spolu s fotodokumentáciou v ucelenej grafickej vizualizácii na portáli www.virtualnycintorin.sk. Tým, že bude miestny cintorín takto zverejnený na webových stránkach, bude mať každý občan prístup k informáciám o hrobových miestach. Všetky potrebné údaje sa získajú vykonaním fyzickej pasportizácie cintorína, pomocou ktorej sa vykoná polohopis hrobových miest, tj. zakreslenie jednotlivých hrobov do mapy.“


Takýto virtuálny cintorín je pre obec zaujímavým produktom, lebo rieši nielen samotnú evidenciu hrobových miest, ale ponúka grafickú vizualizáciu máp cintorínov s vyhľadávaním a lokalizáciou hrobového miesta na grafickej mape. Používateľ si tu môže zadať vyhľadávacie kritérium a miesto si nájsť a pozrieť. „K tomu samozrejme chceme doplniť aj informačné tabule, ktoré budú pri vstupoch na oboch cintorínoch, aby si ľudia mohli pozrieť, v ktorej časti sa hrob, ktorý idú navštíviť nachádza. Je to hlavne pre tých, ktorí prichádzajú sporadicky, možno raz do roka, aby nemuseli blúdiť po cintoríne a hľadať kde to pred rokom, dvomi, tromi boli,“ doplnil starosta Urbánik. Virtuálny cintorín by mal byť používateľom sprístupnený na webovej stránke obce približne v polovici tohto kalendárneho roka a informačné tabule na oboch cintorínoch by mali byť pripravené a nainštalované do začiatku novembra. 

 

 

  • Virtuálny cintorín

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top