Titulka   >  Pozvánky
publikované: 06.04.2023 16:06  //  aktualizácia: 06.04.2023 16:09  //  zobrazené: 741

Veľkonočný pozdrav prípravného výboru festivalu GM 2023

Vážení priatelia, priaznivci divadla a kultúry,

želáme vám, aby tohtoročná Veľká noc bola pre vás skutočne VEĽKÁ. Nie pre veľkosť tmy a úzkosti pri Ježišovom výdychu na kríži, ale pre veľkosť okamihu, keď na tretí deň vstal z mŕtvych.

Nech je Veľká noc VEĽKÁ ako okamih krstu, keď sa z temnoty hriechu vynárame do svetla, rovnako ako pri každej sviatosti zmierenia.

Nech je Veľká noc VEĽKÁ silou Božej milosti, ktorá je pre nás živou vodou.

Nech vďaka nej dokážeme po chvíľach utrpenia, opustenosti či duchovnej smrti vždy znovu a znovu začať žiť náš život v plnosti.

*

Živá voda je aj hlavnou témou 31. ročníka divadelného festivalu Gorazdov Močenok, ktorý sa uskutoční v dňoch 23. – 30. júla 2023 v obci Močenok. Zvolili sme preň motto inšpirované príbehom Ježiša a Samaritánky pri studni (Jn 4): „Daj sa mi napiť živej vody“.

Na účastníkov a ďalších záujemcov čaká bohatý program, ale aj možnosť nadobudnúť nové zručnosti a skúsenosti v tvorivých dielňach pod vedením známych osobností z prostredia divadla a kresťanských médií. Dielne sa budú konať v termíne 26. – 28. júla 2023. Pozvanie na festival v úlohe lektorov prijali:

  • manželia Ivana a Pavol Dankovci známi z Tanečného divadla ATak a TV Lux, ktorí povedú dielňu tanca a pohybu,
  • Zdenka Pašuthová z Vysokej školy múzických umení, externá spolupracovníčka TV LUX a LUX Communication, povedie dielňu dramaturgie a kritiky,
  • Peter Weinciller, dlhoročný porotca divadelných a recitačných súťaží, interpret a režisér v Teatro Colorato, spolupracovník Rádia Lumen, pod jeho vedením sa uskutoční dielňa interpretácie umeleckého textu a prednesu.

Divadelné súbory majú možnosť zapojiť sa do programu v sekcii súťažných alebo nesúťažných inscenácií. Neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude duchovný program, ale aj spoločenské, priateľské stretnutie organizátorov, divadelníkov a ďalších, ktoré vyvrcholí slávnostným comunio – svätou omšou na Gorazdove, ktorú budú celebrovať  biskupi a ďalší duchovní.

Všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.krediv.sk s možnosťou registrácie do 9. mája 2023.

Srdečne vás pozývame.

Hlavní organizátori festivalu: O. Z. Krediv, Obec Močenok

Dramaturgická rada Festivalu Gorazdov Močenok

Martin Timko, Zdenka Pašuthová, Peter Weinciller

 

 

 

 

 

Prílohy

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top